Update Aukje

Hoe gaat het eigenlijk met Aukje? Op school, maar ook thuis. Welke kledingmaat heeft ze, wat vindt ze leuk en lekker en meer van dit soort weetjes over ons oudste meisje…

(Te) lief

Aukje is net 7 geworden en ik merk aan alles dat ze echt groter wordt. Ze krijgt steeds meer humor, wordt wat bijdehanter en zoekt steeds vaker ook de grens op. En dan niet op een vervelende of brutale manier, maar je merkt gewoon dat ze iets minder braaf aan het worden is haha. Dat mocht trouwens ook wel, want Aukje is echt een heel lief en zachtaardig meisje. Ze heeft heel erg de neiging om het iedereen altijd maar naar de zin te maken, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Zo geeft ze heel graag Emmi haar zin, wanneer zij het op een schreeuwen zet. Super lief, maar helemaal niet nodig natuurlijk, want Emmi moet ook gewoon leren dat nee, nee is. Ook al gaat ze dan huilen 😉 En zo weet ze dat ik het fijn vind als de kamers van de meisjes opgeruimd zijn, dus is Aukje in staat om de kamer van Emmi op te ruimen, speciaal voor mij. Heel lief dus, maar ze mag wel iets meer aan zichzelf denken van mij.

Lang en smal

Verder is ze echt een lange dame. Benen tot aan haar kont wat het zoeken van broeken tot een enorme uitdaging heeft gemaakt. Ze draagt inmiddels maat 134 maar heeft het kontje van maat 116. Haar schoenen zijn maat 32 maar ik denk dat het niet lang meer duurt voordat we een maatje groter kunnen gaan kopen. Ze draagt sinds kort geen hemdjes meer maar echte ‘grote meiden topjes’. Geweldig vindt ze dat! Het liefste draagt ze rokjes en in het weekend een lekker warme onesie.

Girlie

Aukje vindt alles wat roze en meisjesachtig is leuk. Ze kleurt heel graag, maar speelt ook graag schooltje met haar zusje en/of vriendinnen. En dat terwijl ze school eigenlijk helemaal niet perse heel leuk vindt. Thuis proberen we regelmatig extra te oefenen met (begrijpend) lezen en rekenen, omdat ze dat nog wat moeilijker vindt op school.

Eten en drinken

Wat het eten betreft, eet Aukje het liefste (stok)brood, knakworstjes en friet haha. Gelukkig lust ze inmiddels ook voldoende groentesoorten, dus ze eet gelukkig wel lekker gevarieerd. Op haar brood eet ze graag hagelslag, pindakaas of boterhamworst. Andijviestamp vindt ze het lekkerste (gezonde) avondeten, net zoals rauwe worteltjes en ranja is haar favoriete drankje. Sinds kort is ze gek op roze wolkentoetjes, die krijgen ze hier één keer per week. En daarnaast is ze, zoals zo’n beetje alle kinderen denk ik, gek op snoepjes en koekjes.

Knuffelkont

En tot slot, is Aukje een echte knuffelkont. En dat vind ik zo fijn! ’s Avonds voordat ze naar bed gaat, wil ze even knuffelen op het grote bed. Echt met z’n tweetjes, fijn knuffelen en dan nemen we samen kort de dag door. Aukje vertelt nooit heel veel over school, maar als ze iets vertelt dan is dat tijdens het knuffelen.

Kortom, het gaat goed met ons lieve meisje. Ze is een heerlijk kind en ik ben ontzettend trots op haar, op wie ze is en wat ze doet. Mocht je nog iets willen weten, wat ik vergeten ben te benoemen, ask me en ik kom erop terug! En natuurlijk volgt er ook snel een update over Emmi 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.