Vanwaar de naam Aukjes wereld?

huawei P30 lite

“Hi Aukje…” Voor de zoveelste keer staat de naam van mijn dochter bovenaan een mailtje. Ik begrijp het ook wel, mijn site heet immers Aukjes wereld. Maar waarom heb ik eigenlijk voor deze naam gekozen?

Zes jaar geleden, toen ik nog alle tijd had om blogs te lezen, vulde ik mijn vrije tijd met het lezen van beautyblogs. Na een tijdje ging mijn aandacht vooral uit naar mamablogs en in april 2015 dacht ik: “Dit wil ik ook!”. Ik ging aan de keukentafel zitten, schudde drie blogs uit mijn mouw, zocht op internet naar iemand die ze wilde publiceren en in mei 2015 verschenen mijn eerste blogs bij Mommyonline.

Al na een paar maanden ontdekte ik dat ik meer wilde. Ik wilde niet wekelijks schrijven, maar dagelijks. Plaatsen wanneer ik het wilde en niet wanneer ik aan de beurt was volgens de planning. Omdat ik op dat moment vooral over Aukje schreef en alles wat er in “haar wereld” gebeurde, leek de naam Aukjes wereld me wel leuk. Ik dacht er verder niet over na, al helemaal niet over de lange termijn en begon behoorlijk onbezonnen een eigen blog.

Inmiddels zijn we dus bijna vijf jaar verder, is mijn blog enorm gegroeid en word ik dagelijks met de naam Aukje aangesproken. Ik snap het ook wel, alhoewel ik het soms ook behoorlijk irritant vind als mensen na vijf keer heen en weer mailen nog steeds niet hebben gezien dat er echt Charlotte onderaan de mail staat, maar goed. Dan had ik mijn blog maar Charlotte’s wereld moeten noemen 😉

Waarom ik de naam nu dan niet aanpas, want het is toch allang geen echte mamablog meer en het gaat nog maar weinig over Aukje zelf? Omdat ik dat niet durf, bang om te verliezen wat ik tot nu toe heb bereikt. En omdat ik geen betere naam weet. Dus totdat er een geniale blognaam in me opkomt en ik dan ook nog eens de overstap durf te maken, kan ik niet anders dan accepteren dat mensen mij aanspreken met de naam Aukje. En dat begrijp ik dan ook wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.