Vier generaties, een bijzondere band

vier generatiesVier generaties, een overgrootmoeder (mijn oma), een grootmoeder (mijn moeder), een moeder (ik) en een dochter (Aukje). Vier generaties en een bijzondere band…

MIJN OMA

Vier generaties, iets dat me niet zo heel veel zei toen ik net moeder was, maar mijn oma vond dit al meteen iets heel bijzonders. Ze wilde meteen een foto met de vier generaties en elke keer weer zegt ze hoe bijzonder ze het vindt dat ze toch zoveel liefde voelt voor Aukje. Alsof ze haar eigen kindje is. Mijn oma ziet Aukje bijna elke week. Bij mijn moeder thuis, of bij mij thuis. Ze vindt het ook super belangrijk dat ze Aukje veel ziet en dat de band tussen hun zo goed blijft. Aukje is ook stapel gek op mijn oma en wordt altijd erg enthousiast als ze binnen komen. Samen boekjes lezen, spelen, de speeltuin in, mijn oma doet het nog allemaal! (Dit hele stukje geldt trouwens ook voor mijn opa hoor! Maar het gaat nu eenmaal even over de vier generaties, en daar komen alleen de vrouwen in voor 😉 )

MIJN MOEDER

Ook mijn moeder heeft een bijzondere band met Aukje. Elke week gaat Aukje met veel plezier een dag bij mijn ouders spelen en het voelt inmiddels als een soort tweede thuis voor Aukje. Als Aukje mijn moeder ziet dan wordt ze helemaal blij en andersom misschien nog wel meer haha. Soms krijg ik ineens een appje van mijn moeder, dat ze Aukje even móet zien en dat ze even langs wil komen 🙂 Samen knuffelen, spelen, wandelen en boodschapjes doen, met mijn moeder doet Aukje eigenlijk alles wat ze met mij ook doet. (Ook hier geldt weer dat Aukje ook net zo dol is op haar opa, die kan zo heerlijk met Aukje ravotten en gek doen!)

IK ALS MOEDER

Sinds ik moeder ben is ook de band tussen mij en mijn moeder wel anders geworden. Ineens begrijp je een aantal dingen veel beter. Het is een beetje moeilijk uit te leggen maar je bent niet meer alleen de dochter van je moeder, maar ook gewoon een volwassene die het advies van een ervaringsdeskundige regelmatig nodig heeft en die nu begrijpt waarom mijn moeder vroeger bepaalde dingen deed en zei haha.

Ik ben erg blij dat ik zo’n goede band met mijn moeder en oma heb en dat Aukje ook, nu al, zo’n goede band met mijn moeder en oma heeft.

Is de band tussen jou en je moeder verandert sinds je zelf moeder bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.