Wat vindt Aukje van haar zusje?

“Mama heeft een baby in haar buik!” Trots vertelde ze dat aan iedereen die het maar wilde horen. Vervolgens vertelde ze dat ze de baby een flesje, speentje en schone luier zou geven als ze er eenmaal zou zijn. Maar hoe gaat het nu, nu de baby er werkelijk is?

Heel voorzichtig kwam Aukje het ziekenhuis binnen. Ze vond het maar vreemd om mij daar in bed te zien liggen, maar toen ze Emmi zag werd ze enthousiast. “Baby!” Ze begreep meteen dat de baby uit mijn buik was en dat het haar zusje was. Trots haalde ze samen met papa Emmi uit haar bedje en als een echte grote zus begon ze kusjes en knuffels te geven.

Inmiddels zijn we bijna vier weken verder en is Aukje nog net zo’n trotse zus als toen in het ziekenhuis. Ik krijg regelmatig de vraag hoe Aukje het vindt en of ze al gewend is en ik kan daar volmondig “ja” op antwoorden. Het lijkt er zelfs op dat Aukje geen moment heeft hoeven wennen, zo fijn! Zodra ze wakker wordt vraagt ze als eerste waar “de baby” is en zodra ze Emmi ziet wordt er meteen gekust en geknuffeld. Aukje wil overal bij meehelpen en dat mag ze dan ook. Zo heeft ze Emmi al mee in bad gedaan, is ze er zelfs al samen mee in het grote bad geweest, helpt ze mee met verschonen, met aan – en uitkleden en wil ze ’s avonds in bed ook nog even knuffelen. Als Emmi huilt dan wil Aukje troosten en als Aukje knutselt dan mag Emmi ook mee knutselen (lees: dan wordt Emmi ook onder de stickers geplakt als ik niet oplet). Niet alleen een trotse zus, maar ook een ontzettend behulpzame en liever zus dus.

Jaloers is Aukje nog geen moment geweest. Ik moet daar ook eerlijk bij zeggen dat ik ook heel hard mijn best doe om ervoor te zorgen dat er geen reden is om jaloers te zijn. En tot nu toe lukt dat dus ook aardig 😉

Hoe ging jouw oudste kindje de eerste periode om met de komst van het nieuwe broertje of zusje?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.