Wat aten wij deze week?

Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag terug komt. Wij eten op het moment heel erg simpel, vanwege de kinderen en vanwege mijn buikklachten. Maar voor een keer leek het me wel leuk om ons weekmenu te laten zien. Waarschuwing vooraf, verwacht er niet teveel van… 😉

weekmenu

Maandag aten we snijboontjes, gebakken krieltjes en runderburgers. Voor Maikel en mezelf bak ik ook altijd nog wat champignons en spekblokjes voor door de snijboontjes. Aukje lust dit allemaal, behalve de champignons, maar tegenwoordig proeft ze er wel elke keer eentje. Emmi eet alleen de aardappeltjes en het vlees. We blijven groenten aanbieden maar ze doet er nog steeds niks mee helaas. Ik at alleen de groenten en het vlees, omdat ik een opgeblazen buik krijg als ik uit teveel verschillende voedselgroepen tegelijk eet dus ik houd het meestal bij alleen vlees en groenten.

simpel weekmenu

Dinsdag kookte Maikel, want toen kwamen Aukje en ik pas om 18:00 uur terug van zwemles en de sportschool. In de auto eet Aukje dan altijd al rauwe worteltjes, omdat ze honger heeft gekregen van het zwemmen. Thuis krijgt ze dan alleen nog gebakken aardappeltjes en een kipburger. Voor Maikel en mij zijn er erwtjes en worteltjes opgewarmd en wederom eet Emmi alleen de aardappeltjes en het vlees. Dit keer eet ik alleen de groenten en de aardappeltjes en laat ik kipburgers achterwege (vanwege de paneerlaag).

weekmenu

Woensdag is de dag dat ik tegenwoordig kook wat ik zelf wil, zonder rekening te houden met wat de kinderen lusten. Deze week was dat pasta. Zelfgemaakte pastasaus met courgettini voor mij en volkoren macaroni voor Maikel. Met lekker veel geraspte kaas er overheen. Dit eten de meisjes allebei niet, maar ik blijf het ze aanbieden in de hoop dat ze het ooit gaan eten. Zou zo makkelijk zijn als ze pasta zouden lusten. (Stiekem krijgen ze gewoon een extra grote bak yoghurt, zodat ze niet met een lege buik naar bed gaan).

makkelijke ovenschotel

Donderdags eten de kindjes altijd bij mijn ouders en zijn Maikel en ik samen. Dit keer aten we een ovenschotel. Dit vind ik zo lekker en het is zo makkelijk! Gehakt, bloemkool, broccoli en wortels, kerriesaus en mozarella er overheen. Vanwege mijn buik doe ik er geen aardappelpuree bovenop, maar dat is ook erg lekker erbij.

makkelijk weekmenu

Vrijdag doen we weer lekker makkelijk, eigenlijk doen we dat de hele week haha, maar goed. Mais, röstirondjes en vissticks. De vissticks zijn glutenvrij, vandaar de lichte kleur. Ik had per ongeluk ook een blikje erwtjes met maïs geopend dus dat aten we er gewoon doorheen.

Zaterdags hadden we een vervroegd Paasdiner met de familie. Mijn oom, tante en nichtjes hadden allerlei lekkers gemaakt. Het was heerlijk!

glutenvrije pizza

En zondag is frietdag. Ik had geen zin in frietjes dus ik gooide voor mezelf een (glutenvrije) pizza in de oven. Dat vergat ik alleen een beetje dus hij werd een tikkeltje te donker haha.

Wat aten jullie deze week allemaal?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.