Wat namen wij mee op vakantie? *

“Schat pak jij het beddengoed, dan neem ik de kussens mee.” Zo gaat het bij ons als wij op vakantie gaan. We gaan namelijk altijd met een busje en nemen dan zo’n beetje de complete huisraad mee. Zoals onder andere onze matrastopper en nog meer gekke dingen…

Center Parcs fan

Als je mij al langer volgt dan weet je dat wij regelmatig naar Center Parcs gaan. Maikel is een ontzettende fan van deze parken en dus zitten wij minimaal twee keer per jaar een aantal dagen in een Center Parcs huisje. Nou ben ik vroeger altijd met de caravan op vakantie geweest dus ik ben wel wat gewend wat betreft het hebben van wat minder luxe, maar Maikel heeft dat wat minder. Hij wil alles het liefst hetzelfde hebben als thuis en ik grap dan ook wel eens dat we beter het hele huis op wielen kunnen zetten, dan hebben we ook alles bij ons en hoeven we niet zoveel in te pakken. Wat stiekem nemen we best wel veel mee…

De normale dingen

Natuurlijk nemen we ook gewoon de normale dingen mee, die iedereen inpakt voor de vakantie. Denk aan voldoende schone kleding, ondergoed, zwemspullen, handdoeken en toiletspullen, maar daarnaast nemen wij toch ook altijd net even wat extra’s mee. Dat is wel het voordeel van het hebben van een busje, die kan je gewoon helemaal vol gooien, er past altijd meer in dan in een gewone auto.

Levensmiddelen

Net voordat we het park oprijden zoeken we meestal even een Jumbo op. Alle Center Parcs parken hebben een eigen supermarkt maar die is een stuk duurder en daarnaast hebben ze ook niet alles wat wij graag willen hebben. Zo kan ik echt niet zonder mijn Yakult, amandelmelk en tarwevrije producten. Al zag ik de laatste keer trouwens dat de supermarkt van het park wel Yakult verkoopt, ook nog eens mijn favoriete variant (Yakult Plus, de groene) dus dat is fijn om te weten.

Voor in de keuken

Doordat we zo vaak gaan, weet ik steeds beter wat ik allemaal mee moet nemen als we een weekje weggaan. Zo neem ik altijd extra vaatdoekjes, theedoeken, vaatwastabletjes, schoonmaakmiddel, handzeep, vuilniszakken en keukenrol mee. Daarnaast wil ik ook nog wel eens plakband meenemen en het zal je verbazen hoe vaak dat al van pas is gekomen!

Voor de kinderen

Voor de kinderen nemen we niet heel veel mee qua speelgoed. We nemen stiften, een kleurboek en schetsblok mee, wat knuffels, boekjes, een pop en meestal nog iets om te knutselen. Dit keer kocht ik voor beide meisjes een klein cadeautje, voor Aukje een knutselset om zelf een tas te maken en voor Emmi een dokterskoffer. Daarnaast nemen we altijd Aukjes fiets mee en vanaf nu voortaan ook de loopfiets voor Emmi.

Opvallende dingen

En tot slot nemen we, los van de normale dingen, ook wat opvallendere dingen mee. In het begin heb ik Maikel er flink om uitgelachen maar ik moet toegeven dat ik het achteraf stiekem ook wel fijn vond. Maikel is vrij groot en de bedden in Center Parcs zijn altijd te klein. Daarnaast schuiven de matrassen uit elkaar en heb je twee losse dekens. Wij nemen dus altijd onze eigen kussens, dekbedovertrek en zelfs de matrastopper mee. Dan hebben we geen last van schuivende matrassen en passen ook Maikels tenen gewoon fijn in het bed 😉 . Ook nemen we verlengsnoeren mee want ik moet natuurlijk wel lekker in de tuin of op de bank kunnen werken en omdat ik de Curly Girl Methode volg moeten mijn badmuts, plantenspuit en föhn met diffuser tegenwoordig ook mee 🙂

Nou verklaren jullie ons natuurlijk helemaal voor gek, dat we zoveel meenemen, maar stiekem ben ik natuurlijk wel benieuwd of er meer mensen zijn die alles meeslepen. Dus vertel, welke gekke en opvallende dingen zijn er in jouw koffer te vinden?

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yakult

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.