Word ik dik van de pil?

dik van de pilBen je zwanger? Een vraag die je als vrouw zijnde niet graag hoort wanneer hier absoluut geen sprake van is. En toch loop ik op het moment rond met een bol buikje. En nee, ik ben niet zwanger! Maar waar komt deze buik dan wel vandaan?

Een buikje

Aukje is afgelopen november twee jaar geworden. Dat betekent dat ik al twee jaar en twee maanden niet meer zwanger ben. Toch lijkt er bij mij regelmatig een zwanger buikje zichtbaar te zijn. Niet altijd, maar wel heel vaak. Misschien heb je het zelf wel ooit gezien, misschien ook niet (ik kan hem namelijk heel erg goed verbergen 😉 ) maar feit is dat hij er wel degelijk zit en ik er last van heb.

Vervelend

Die last is niet alleen van het zichtbare, maar ook het onzichtbare. Want wanneer mijn buik dik is, dan voelt hij ook vervelend. Opgezet en gewoon niet fijn. Soms kan ik dan niet eens op mijn buik liggen in bed, heel vervelend als je een buikslaper bent! Vorige week had ik er zo’n genoeg van dat ik er eindelijk mee naar de huisarts ging (ja ik ben zo’n eigenwijs persoon die pas veel te laat naar de huisarts toe gaat). Na enkele vragen van de huisarts leek het er niet op dat er iets inwendig aan de hand is. Toen stelde hij me wat vragen over de pil…

Is de buik wel weggeweest?

Die vragen van de huisarts zette me aan het denken. Wanneer is het begonnen? Heb ik na mijn zwangerschap überhaupt wel weer een dunne buik gehad? Het antwoord op die vraag was ja. In de zomer na de bevalling van Aukje was ik weer gewoon slank. Vlak daarna is het begonnen. En ineens viel het kwartje. Toen ben ik ook begonnen met deze anticonceptiepil. Zou het een verband met elkaar hebben?

Word ik dik van de pil?

Voordat ik zwanger wilde worden van Aukje slikte ik de Diane pil. Deze mag inmiddels niet meer worden voorgeschreven omdat hier teveel risico’s aan zitten. Na mijn bevalling kreeg ik een speciale pil met minder hormonen, die geschikt was bij het geven van borstvoeding. Toen ik met de borstvoeding stopte, kreeg ik een andere pil (Microgynon) voorgeschreven van de huisarts. Voor mijn gevoel (maar dat weet ik niet zeker) is het toen zo’n beetje begonnen.

En nu?

Nu ben ik dus weer gestopt met de pil. Om te kijken wat het met me doet. Gaat mijn opgezette buik ervan weg? Laten we het hopen! Ik heb namelijk al zo’n beetje alles geprobeerd en zelf kom ik er maar niet achter waar de oorzaak ligt. Ik hou jullie op de hoogte!

Heb jij de gouden tip voor mij? Dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.