Zo vieren wij Sinterklaas (en tips gevraagd)

Sinterklaas“Wauw! Wat zijn wij weer lief geweest dit jaar” Eén van de standaard uitspraken tijdens onze traditionele Sinterklaas avonden. Want hoewel Aukje pas drie jaar is, zijn wij nooit opgehouden met het vieren van Sinterklaas. Zo gaat het er bij ons thuis aan toe…

Wij hebben (aan mijn moeders kant) maar een kleine familie. Mijn zus en ik waren de enige twee kinderen en vaak hoor je dat de Sinterklaas traditie stopt zodra de kinderen groot zijn geworden. Maar bij ons in de familie niet! Op de verjaardag van mijn oom, halverwege oktober, trekken we elk jaar de lootjes. De regel is dan dat je voor rond de € 30,-, minimaal drie cadeautjes probeert te kopen. Uiteraard worden er lijstjes aangeleverd en de helft van de familie koopt zelfs zijn eigen cadeautjes al haha (voor de luie hulp Sinterklazen onder ons 😉 ) Voorheen was dan de afspraak dat je voor elk cadeau een gedicht schreef. Inmiddels zijn de regels wel wat soepeler in verand met alle drukke banen van iedereen, maar ik laat me natuurlijk niet kennen en lever elk jaar nog steeds vele gedichten (klik en klik) aan haha.

Het eerste jaar dat Aukje erbij was met Sinterklaas was ze nog geen maand oud. Ze was er gezellig bij maar daar was dan ook alles mee gezegd 😉 . Het tweede jaar lag ze lekker in bed en lagen er wel een paar cadeautjes voor Aukje bij. Vorig jaar hebben we eerst een zak met cadeautjes voor Aukje binnengehaald, want deze had Piet natuurlijk bij de achterdeur verstopt. Nadat Aukje al haar cadeautjes had uitgepakt mocht ze nog even spelen en daarna lekker naar bed. Wij gingen daarna vrolijk verder met de tweede ronde, de cadeaus voor de volwassenen. Meestal duren deze avonden trouwens ook wel to middernacht. Dat krijg je met al die cadeaus en gedichten. Maar wel altijd erg gezellig!

En dit jaar twijfel ik dus nog een beetje wat het leukste is. Want dit is denk ik het eerste jaar dat Aukje zich echt bewust is van het hele Sinterklaas gebeuren. En ik wil op zich wel dat ze het gewoon gaat vinden dat we allemaal cadeautjes krijgen en niet alleen zij. Maar in verband met het werk van Maikel is het geen optie om de Sinterklaasavond te verzetten naar overdag. En ik wil haar ook echt niet later in bed leggen dan 20.00 uur (dat is dan al een uur later dan normaal). Dus hoe we het dit jaar aan gaan pakken ben ik nog niet helemaal over uit. Als jij de gouden tip hebt, dan hoor ik het graag!

Hoe vieren jullie Sinterklaas?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.