Wat wil ik dit keer anders doen?

bevalling

Denk jij ook weleens “dat had ik misschien beter anders kunnen doen?” Nou mijn kans komt eraan, want met ons tweede moppie op komst kan ik alle dingen die bij Aukje “niet helemaal lekker liepen”, anders aan gaan pakken. Nou ja, ik kan het proberen… 😉

Een jaar geleden schreef ik al over wat ik bij een volgende bevalling anders zou willen doen. Toen was ik nog niet zwanger, en sowieso is een bevalling natuurlijk niet zo goed te plannen dus of ik deze dingen straks ook daadwerkelijk anders zal gaan doen dat is nog maar de vraag… Wel leuk trouwens om er over een half jaar op terug te blikken of het ook werkelijk gelukt is! Ik zal proberen om het te onthouden iets met zwangerschapsdementie… Maar goed, er zijn natuurlijk ook een paar andere dingen die ik dit keer anders wil gaan doen, waarvan ik nu denk dat ik het bij Aukje misschien toch beter iets anders aan had kunnen pakken:

  • Aukje sliep niet goed overdag, behalve als ik haar vast hield. Vervolgens ging ik dus bijna nergens naartoe, uit angst dat ze daar constant zou huilen. Maar de afspraak met de draagconsulente staat al gepland, de draagdoek is al in huis dus dit keer blijf ik niet thuis en gaan we lekker op pad! Met de wandelwagen of met de draagdoek, dat zien we tegen die tijd wel weer, maar we gaan erop uit!
  • De eerste hapjes van Aukje gingen niet helemaal vlekkeloos en ook nu is ze nog geen geweldige eter. We hielden een schema aan waarbij we steeds drie dagen iets anders gaven. Dat werkte niet zo goed naar mijn mening, dus dit keer wil ik drie dagen achter elkaar hetzelfde geven. Dat ze echt aan de smaak kan wennen en het zo hopelijk goed kan leren eten. Misschien werkt dat wat beter.
  • Die stomme rompers. Ondingen vind ik het. Zodra ze kan lopen krijgt ze hemdjes en onderbroekjes. Van die vreselijke knalroze met prinsessen erop enzo, heerlijk! 🙂 Bij Aukje heb ik die rompers veel te lang gebruikt, nergens voor nodig. Hemdjes en onderbroeken zijn zoveel makkelijker!
  • En als laatste hoop ik dat ik sowieso wat makkelijker ben met onze mini. Met Aukje was ik vrij moeilijk, nou was Aukje zelf ook niet zo’n gemakkelijke dus dat heeft natuurlijk wel met elkaar te maken. Maar eens kijken of het me lukt om dit keer wat makkelijker te denken over bepaalde zaken.

Heb/had jij dingen die je bij een volgend kindje eventueel anders zou willen doen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.