Peuterpraat #1: Aukjes leukste uitspraken

peuterpraatAukje heeft nu zo’n ontzettend leuke leeftijd! Ondanks dat ze de laatste twee dagen ook een beetje aan het uitproberen is, zegt ze ook de leukste en grappigste dingen. En natuurlijk mag jij ook even mee lachen…

  • Aukje peutert in haar neus. Jep, I said it. En daardoor heeft ze al een paar keer een bloedneus gehad. Dus elke keer als we haar zien peuteren dan zeggen we dat ze dat niet moet doen omdat ze anders weer een bloedneus krijgt. Nou ben ik toevallig erg verkouden op het moment dus toen ik vorige week in bed spontaan een bloedneus kreeg zei Aukje doodleuk “Mama in haar neus gepeuterd!”
  • Aukje vindt het ontzettend leuk om te bellen. Eerder deze week had ze haar oma aan de telefoon en ik hoorde oma vragen “wat ben je aan het doen? Ben je fijn aan het spelen of aan het puzzelen?” Waarop Aukje antwoordde: “Nee, met oma aan het bellen”. Haha helemaal waar!
  • Als ik naar het toilet toe moet dan gaat Aukje negen van de tien keer met me mee. Gisteren werd ik zelfs beloond voor mijn plasje “Goed zo mama!”.
  • “Mama, ik wil naar oma toe, mama afspraakje maken”
  • Als ik buk, wat niet zo heel soepel gaat met die dikke buik, dan ontsnapt er weleens een zucht uit mijn mond. Maar gelukkig heb ik dan een hele lieve peuter die vraagt “Lukt het mama?”
  • Zo is Aukje tegenwoordig ook heel goed in onderhandelen. Als ze een snoepje wil en ik zeg nee dan zet ze haar liefste stemmetje op, dan verschijnt haar wijsvingertje voor haar gezicht en met grote puppy ogen vraagt ze dan “ah, eentje dan?” Zeg dan nog maar eens nee haha.

En eigenlijk zijn er nog veel meer grappige momenten en uitspraken, maar de ene helft is op papier ineens niet meer grappig en de andere helft ben ik gewoon alweer vergeten. Dus vanaf nu ga ik proberen om alles op te schrijven voor een tweede deel van deze peuterpraat…

Heb jij nog leuke voorbeelden van peuterpraat bij jou thuis? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.