Blogbattle: Bak iets lekkers in herfstthema

Blogbattle

Als ik aan herfst denk, dan denk ik aan kastanjes, spinnen en pompoenen! Dus dat ik iets met pompoenen wilde maken stond al vrij snel vast. Maar wat dan? De pompoen brownies, pompoen pannenkoeken en pompoen quiche werden het net niet. En gelukkig maar, want het uiteindelijke recept is me toch lekker!

De winnaar van de vorige challenge

Enkele weken geleden vertelde ik over de Blog Battle die Merel en ik zijn gestart. Zes challenges, bedacht door ons beiden en die we allebei uit moeten voeren. Onze lezers mogen stemmen wie elke challenge als beste heeft uitgevoerd, en zo hebben we op 8 december een uiteindelijke winnaar. Twee weken geleden deelden we de eerste opdracht: “Maak een originele, optische illusie foto“. Via de polls op onze Facebook pagina’s kon er gestemd worden wie deze opdracht het beste had uitgevoerd. Super bedankt aan de mensen die ook daadwerkelijk de moeite hebben genomen om te stemmen. Zo leuk! Gisteren was het dan zover en hebben Merel en ik de stemmen geteld. Het was spannend! Uiteindelijk scheelde het maar 8 stemmen, in mijn voordeel *jeej*. De eerste challenge is dus door mij gewonnen. Op naar de tweede…

Kook of bak iets lekkers in herfstthema

De tweede challenge

Gelukkig hadden we twee weken de tijd voor de tweede challenge. Ik ben nou eenmaal niet zo’n keukenprinses, vind ik zelf dan, dus ik dacht eerst aan pompoen brownies. Nadat ik die vrij veel tegenkwam op Pinterest, vond ik ze niet origineel genoeg en dacht ik toch aan pompoenpannenkoeken. Maar dat vond ik dan weer te simpel. Vervolgens was ik ervan overtuigd dat ik een pompoenquiche ging maken. Maar echt op de allerlaatste dag veranderde ik nog van gedachten en besloot ik om voor een heerlijke pompoen crumble te gaan.

pompoen crumble

De ingrediënten

  • een halve pompoen (ongeveer 500 gram)
  • een kleine appel
  • 150 gram havermout
  • 85 gram roomboter
  • 70 gram speculaasjes
  • 2 x 50 gram suiker
  • 50 ml jus d’orange
  • één theelepel speculaaskruiden

De bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en snijd vervolgens de pompoen, met schil en al, in stukken. Verwijder wel even de pitten 😉 . Als het water kookt, doe je de pompoen erbij en kook 6 minuten mee. Ondertussen schil en snijd je de appel in blokjes. Als de pompoen klaar is, giet je deze af en laat het even goed uitlekken. Vervolgens stamp je de pompoen, samen met de appel, tot een grove moes. Voeg dan 50 gram suiker, de jus d’orange en de speculaaskruiden toe. Eventueel kan je er ook nog een speculaasje doorheen kruimelen. Roer dit allemaal door elkaar en verdeel het over vier ovenvaste schaaltjes.

Dan verkruimel je de (overige) speculaasjes in een kom. Doe daar de havermout, roomboter en 50 gram suiker bij en kneed dit allemaal door elkaar tot een kruimelig geheel. Verdeel dit over de schaaltjes met pompoen en appel, zet het vervolgens 25 minuten in de oven en klaar is je pompoen crumble!

Serveertip: Warm is de crumble het lekkerste, eventueel met een bolletje vanille-ijs met wat speculaaskruimels er overheen. Jammie! Smakelijk eten!

Pompoen crumble

De pompoen crumble is verrassend lekker! Maar echt! Nou ben ik sowieso dol op pompoen, dus het kan ook haast niet missen, maar hij is echt ontzettend goed! Wel een beetje machtig, dus ik zou hem niet te snel na het avondeten serveren.

Benieuwd naar Merels uitvoering van de challenge? Kijk dan zeker even op www.lotuswritings.nl. En als je beide pagina’s hebt bekeken vergeet dan zeker niet om via Facebook te stemmen wie deze challenge heeft gewonnen. Heb je geen Facebook en wil je toch meestemmen, dan mag je natuurlijk ook gewoon een reactie onder onze blogs achter laten. Alvast bedankt voor het stemmen!

De volgende challenge, die over twee weken online komt, wordt:

Shop een outfit voor jezelf onder de € 25,-

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?pompoen crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.