Glutenvrij èn lekker? De nieuwe koekenbakkers snappen het!

nieuwe koekenbakkers“Mama ik wil nog een koekje, asseblieeeeeef?” En met grote ogen smeekte ze me of ze alsjeblieft nog een koek mocht. Ondanks dat ze het niet mocht vond ik het wel een goed teken, de koeken waren duidelijk goedgekeurd. En ik kon haar geen ongelijk geven!

Toen ik een tijdje terug gluten – en lactosevrij moest eten vanwege mijn buikklachten, waren er maar weinig lekkere dingen die ik mocht hebben voor tussendoor. Ja natuurlijk was fruit altijd goed, maar soms wil je ook gewoon even iets lekkers. Tegenwoordig zijn er ook veel kinderen die gluten – of lactosevrij moeten eten en dan zijn ze dus erg beperkt in de tussendoortjes die ze mee naar school kunnen nemen. De nieuwe koekenbakkers brengen daar verandering in. Omdat zij zelf ook vonden dat er te weinig lekkere en gezonde koeken op de markt zijn, maakten ze gewoon hun eigen koeken met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige en onnodige toevoegingen. Er zijn drie smaken haverkoeken en wij mochten ze testen!de nieuwe koekenbakkersWe begonnen met de Appel & hennepzaad koeken. Ingrediënten: Plantaardige Oliën (Zonnebloem*), Plantaardige Vetten (Kokos*, Palm*), Rietsuiker*, havermeel*, Rijstmeel*, Zetmeel (Maïs*, Aardappel*), 6% Gedroogde Appelstukjes*, havervlokken*, Appelsapconcentraat*, Appeldiksap*, Boekweitvlokken*, Teffmeel*, ei*, 2% Gepeld Hennepzaad*, Quinoavlokken*, Chiazaad*, Druivensapconcentraat*, Kaneel*, Rijsmiddel: Natriumbicarbonaat, Zout, Emulgator: Zonnebloemlechitine, Zuurteregelaar: Citroenzuur. *=ingrediënt van biologische teelt.

Ik was erg benieuwd naar de smaak, maar ik werd blij verrast. De koeken ruiken niet alleen erg lekker, ze smaken ook ontzettend goed. Waar biologische en glutenvrije koeken misschien nogal een saai imago hebben, maken deze koeken dat helemaal goed hoor. Smaakvol en per stuk verpakt dus ideaal om mee (naar school) te nemen.de nieuwe koekenbakkersAls tweede waren de Chocolade & chia koeken aan de beurt. De ingrediënten van deze koeken zijn: Plantaardige Oliën (Zonnebloem*), Plantaardige Vetten (Kokos*, Palm*), Rietsuiker*, havermeel*, Rijstmeel*, Zetmeel (Maïs*, Aardappel*), 6% Gedroogde Appelstukjes*, havervlokken*, Appelsapconcentraat*, Appeldiksap*, Boekweitvlokken*, Teffmeel*, ei*, 2% Gepeld Hennepzaad*, Quinoavlokken*, Chiazaad*, Druivensapconcentraat*, Kaneel*, Rijsmiddel: Natriumbicarbonaat, Zout, Emulgator: Zonnebloemlechitine, Zuurteregelaar: Citroenzuur. *=ingrediënt van biologische teelt.

En ook deze koeken waren erg lekker! Gewoon zoals een chocoladekoekje hoort te smaken.

de nieuwe koekenbakkersMaar de grootse verrassing was toch wel de Cranberry & bietenrood variant. Met als ingrediënten: Plantaardige Oliën (Zonnebloem*), Plantaardige Vetten (Kokos*, Palm*), Rietsuiker*, 10% Cranberries (Cranberries*, Rietsuiker*, Zonnebloemolie*), havermeel*, Rijstmeel*, Zetmeel (Maïs*, Aardappel*), havervlokken*, Appelsapconcentraat*, Boekweitvlokken*, Teffmeel*, ei*, Cranberrysap (Aroniasapconcentraat*, Appelsapconcentraat*, Cranberrysap*), Quinoavlokken*, Chiazaad*, 1% Rode Bietenpoeder*, Druivensapconcentraat*, Rijsmiddel: Natriumbicarbonaat, Zout, Emulgator: Zonnebloemlechitine, Zuurteregelaar: Citroenzuur. *= ingrediënt van biologische teelt.

De koek ziet er misschien wat gek uit vanwege de roze kleur,  maar wat is dit een ontzettend lekkere en frisse koek! Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Waar ik vooraf wat huiverig was om drie droge en wat saaie koeken te gaan proeven, hebben De nieuwe koekenbakkers me weten te verrassen. De koeken zijn alles behalve saai, ze zijn gezond, biologisch, glutenvrij, lactosevrij èn lekker! Ideaal voor mensen met een allergie dus (maar stiekem ook lekker voor mensen zonder allergie 😉 )

Kende jij de koeken van De nieuwe koekenbakkers al?

p.s. Heb je mijn artikel van vanochtend ook al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.