Sinterklaas tip #4: Project MC2 Perfume Maker

“Mama mag ik ook fummetje op?” Sinds kort is Aukje dol op parfum! Mede dankzij de medewerkster van Ici Paris die haar een eigen flesje gaf, zo schattig. Nou vind ik Aukje nog wat te jong om zelf parfum te maken, maar haar grote nicht vond het geweldig…

De feestdagen staan voor de deur, speelgoedboeken worden doorgezocht en lijstjes worden massaal in schoenen gestopt. Maar wat als je kinderen nou net wat te groot zijn voor speelgoed? Wat als ze vooral zichzelf al erg groot vinden en “spelen” voor kleine kinderen is? Dan is dit misschien wel een leuke tip. MGA Entertainment komt met de Project Mc2 Perfume Science kit en Aukjes grote nicht mocht hem met een vriendinnetje uittesten.

Project Mc2™

Project Mc2™ is een team van vier superslimme en ontzettend coole meiden. Ze gebruiken hun liefde voor wetenschap en hun spionnenvaardigheden om missies uit te voeren voor de geheime organisatie NOV8™ (‘innovate’). Ze zijn echte meiden, met echte talenten, die nergens voor terugdeinzen. Een originele serie die alleen op Netflix te zien is! Deze stoere meiden moedigen jonge meiden om meer met wetenschap en techniek te doen. Want wetenschap en techniek is leuk!perfume makerPerfume maker

Zo hebben de meiden bedacht om een science kit te maken waarmee je zelf je eigen parfum kan maken. Welk meisje wil dat nou niet? Ik maakte vroeger al mijn eigen parfum, met water, bloemblaadjes en alles wat we op dat moment voor handen hadden. Het rook nergens naar, maar wat vonden we het leuk om te doen! Met deze perfume science kit kan het echter niet mislukken. Het bevat een parfumstation met pomp en slangetjes, een bekertje, drie parfumverstuivers, twee verschillende geurstoffen, twee pipetten en, niet geheel onbelangrijk, een gebruiksaanwijzing. Voordat je kan beginnen moet je zelf nog gedestilleerd water kopen. Jammer dat dit er niet bij zit, wij wilden meteen beginnen en dat kon dus niet omdat we nog niet alle ingrediënten hadden.Hoe werkt het?

Vul beide houdertjes met het gedestilleerde water. Voeg dan de geurdruppels en eventueel kleurstof toe. Vervolgens kan je alles door de slangetjes pompen en wordt je eigen parfum gemaakt. Tijdens dit proces werd echter de tafel langzaam aan rood… Ergens zat dus een lek. Met een handdoek eronder was dit probleem zo opgelost, maar dit is wel iets om in de gaten te houden. Toen de parfum klaar was werd hij vol enthousiasme op de armen gespoten. Hij rook heerlijk! Alleen kleurde de arm ook rood… Oeps! Alles nog maar een keer proberen met een beetje minder kleurstof dan. In plaats van één druppel in elk houdertje probeerden we één druppel op twee houdertjes en dat ging goed! Nu werd de parfum minder donker van kleur. Overigens kan je de parfum natuurlijk ook erg goed maken zonder kleurstof, dan heb je gewoon doorzichtige parfum. Maar dat ziet er wel wat minder vrolijk uit.

De perfume maker is leuk vanaf 6 jaar en heeft een adviesprijs van € 44,95. Je kan overigens ook rozenwater, citroen of bijvoorbeeld vanille extracten gebruiken om je parfum nog lekkerder te laten ruiken. Zo kan je eindeloos blijven variëren!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.