Doornroosje de musical

Doornroosje musical

“Mama ik ben Doornroosje.” En vanaf dat moment was Assepoester van haar troon gestoten en werd Doornroosje de favoriete prinses van Aukje. Ze heeft wel vijf keer gezegd dat ze dit de mooiste musical vond die ze ooit had gezien, en dat zijn er nogal wat…

Naar het theater

Afgelopen donderdag was het weer zover, samen met Aukje was ik uitgenodigd om naar de nieuwste musical van Van Hoorne Entertainment te komen kijken, Doornroosje. We hoefden dit keer niet ver te rijden, we mochten namelijk naar het prachtige theater van Helmond komen, Het Speelhuis. We gingen samen met Monique en Lise en zodra de meisjes de rode loper zagen liggen waren ze niet meer te houden, ze renden over het pleintje naar de deur en konden niet wachten om naar binnen te gaan.

Doornroosje

Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment werd in 2003 opgericht door eigenaar en directeur Michael van Hoorne. Inmiddels produceert Van Hoorne Entertainment theatervoorstellingen, televisieprogramma’s, familie-evenementen en live-entertainment voor recreatie- en attractieparken en zijn vooral de musicals niet meer weg te denken uit de theaters. Elk jaar wordt er weer een nieuwe musical uitgebracht en ik weet niet wie er steeds meer zin in heeft, de kinderen of de ouders, want het lukt van Hoorne elke keer weer om er zowel voor de kinderen als voor de ouders (en zijn tegenspelers 😉 ) een echt feestje van te maken!

musical Doornroosje

Doornroosje – Het verhaal

In een land hier ver, ver vandaan leeft een prachtig prinsesje. Zo mooi, zo lief en vooral zo zoet, als de geur van bloeiende rode rozen op een warme zomerdag. Daarom noemen ze haar: Doornroosje. Samen met haar lieftallige peetmoeders, drie goede feeën, woont ze in een sprookjesachtig paleis. Dan is de grote dag aangebroken: Doornroosje is jarig! Vandaag wordt ze 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar, ergens aan de andere kant van het dorp heeft de gemene tovenares Fien zo haar eigen plannen: zij wil zelf heersen over het land. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listige betovering. Zal de vreselijke slaapspreuk van Fien ooit verbroken worden of blijft Doornroosje voor altijd in dromenland?  (bron: vanhoorne.nl) 

Titus en Fien

Titus en Fien

Zoals bij elke musical van Van Hoorne wordt ook nu weer de heks vervangen voor het hilarische paar Titus en Fien. Zodra dit duo het podium betreedt beginnen de kinderen al te lachen, ze zijn duidelijk bekend bij de zaal. De grapjes van Titus maken de hele zaal aan het lachen en volgens mij heeft hij er zijn missie van gemaakt om tijdens alle voorstellingen zijn tegenspelers wel een keer de slappe lach te laten krijgen. Ik kan alvast verklappen dat het ook dit keer weer is gelukt, en ook menig ouder in de zaal zat te schaterlachen…

van hoorne doornroosje

Een echt feestje

Zoals bij elke voorstelling mogen alle kinderen verkleed komen. Voorafgaand aan de musical loopt er iemand rond om de kinderen te bekijken en aan het einde van de musical wordt er altijd een geweldige prijs uitgereikt aan het mooist verklede kindje uit de zaal. Super leuk! Daarnaast is er nog een heuse kids afterparty na afloop, op de foto met Doornroosje en de prins, met Titus en Fien en met de goede feeën, lekker zingen en dansen, schminken en natuurlijk kan je ook allerlei leuke spulletjes kopen van Doornroosje en Titus en Fien. Aukje is inmiddels al bij verschillende musicals geweest van Van Hoorne en ze verheugt zich voorafgaand aan de musical al op het fotomoment na afloop. Ze vindt het geweldig om met de spelers op de foto te gaan!

Doornroosje de musical

Wat vonden wij ervan?

Ik ben zelf een ontzettende fan van de musicals van Van Hoorne. Zoals ik al eerder zei, er zit ook zoveel humor voor volwassenen in de voorstellingen dat het echt voor het hele gezin een feestje is om naar te kijken. De drie feeën zongen prachtig driestemmig wat me een beetje aan OG3NE deed denken, echt heel erg mooi. Tijdens de musical mag je gewoon foto’s maken, wat bij lang niet alle voorstellingen mag tegenwoordig en de meet en greet na afloop is ook echt ontzettend leuk. Dat stralende snoetje van Aukje als ze naast Doornroosje staat is echt onbetaalbaar! Aukje heeft wel tien keer gezegd dat dit de mooiste voorstelling is die ze ooit heeft gezien, dat is toch een mooi compliment voor de cast!

Overige info

Doornroosje de musical is nog tot en met 14 juni 2020 te zien in 150 verschillende theaters door het hele land. De musical is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en de musical duurt 75 minuten (zonder pauze). Kijk voor meer info en tickets en de speellijst even op de site van Van Hoorne. Tip: musicalkaartjes doen het ook erg goed als verjaardagscadeautje of misschien zelfs wel als december cadeautje.

Uitgelichte Castfoto bovenaan dit artikel (fotograaf: Mariska Steenbergen – Musicalsites.nl) de overige foto’s heb ik zelf gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.