Tip voor 5 december: KumiKreator *

KumiKreator

Is jouw kind ook zo dol op het maken van armbanden? Dan is deze decembertip wat voor jou! Want met de KumiKreator maak je zelf in een handomdraai de mooiste armbanden. Klik de juiste kleuren erin en draaien maar! Binnen een paar tellen is jouw armband klaar!

Armbanden vlechten

“Vroeger” toen ik op de middelbare school zat, maakte ik ook zelf armbandjes. Met wol, gewoon door te vlechten of vingerhaken, maar ook met kralen. Volgens mij is dit iets wat nooit overgaat, want mijn nichtje vindt het nu ook erg leuk om zelf armbandjes te maken. Alleen zit zij op een veel hoger niveau dan ik haha, maar dat even terzijde. Dus toen ik haar vroeg of ze de nieuwe KumiKreator voor me wilde uittesten, zei ze daar natuurlijk geen nee tegen. Ze oefende eerst een keertje thuis en kwam daarna naar ons toe om samen met Aukje een mooie nieuwe armband voor Aukje te maken.

KumiKreator

KumiKreator

De KumiKreator is een machine, waarin je zelf klosjes met draad kan zetten. Je kan zelf bepalen welke kleuren en hoeveel draden je gebruikt. Je klikt de klosjes draden op de juiste plaats, haalt de draden door het daarvoor bestemde haakje en als alles vast zit dan kan je gaan draaien. Wanneer je aan de hendel draait, dan vlecht de machine automatisch een armband in elkaar. Super mooi! Je kan de armband zo lang maken als je zelf wilt, maar mijn advies is om de draden helemaal op te vlechten. De klosjes zijn namelijk precies lang genoeg om steeds één armband mee te maken, dus als je eerder stopt dan kun je de restanten toch niet meer gebruiken. Als je klaar bent dan kan je het speciale meetlint gebruiken om te kijken waar je de armband af moet knippen. Maak de sluitingen vast en je armband is klaar! Zo makkelijk is het.

KumiKreator

KumiKreator en navulsets

De startset van de KumiKreator kost € 34,99, hiervoor krijg je de machine en genoeg klosjes draad om 10 armbandjes mee te maken. Voor deze 10 armbandjes zit er ook een boekje bij de set, zodat je precies weet welke kleuren je moet gebruiken en op welke plaats je ze moet klikken. Bij de KumiKreator zelf zitten alleen 2 kleuren roze, paars, lichtblauw en geel. Wil je andere kleuren armbandjes maken dan kan je een navulset kopen. deze kost € 12,99 en dan krijg je genoeg nieuwe klosjes draad voor 12 armbanden. Er zijn verschillende navulsets te koop, dus je kan veel verschillende kleurencombinaties maken.

Kind kan de was doen

De adviesleeftijd van de KumiKreator is 8 jaar. Het draaien aan de hendel is niet zo moeilijk, maar de voorbereidingen en het afwerken van de armband kosten wat meer moeite. Als je het niet erg vindt om je kind daarbij te helpen, dan is de KumiKreator ook al leuk vanaf een jaar of 6. In dit (versnelde) filmpje zie je hoe Aukje samen met haar grote nicht een armbandje maakt:

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.