Origami 3D pauw – review + win! *

origami 3d pauw
“Mam wil je me helpen?” Samen openen we de doos en wat we zien staat ons wel aan. Vrolijk gekleurde vellen papier met kant-en-klare snijvormen. Alleen even uitdrukken, vouwen en het bouwen kan beginnen…

Origami 3D

Misschien ken je origami wel? Een Japanse vouwkunst waarbij je van papier de mooiste vormen maakt. Origami 3D gaat een stapje verder. Bij Origami 3D heb je kant-en-klare snijvormen die door één unieke vouwtechniek tot een basisvorm worden gevouwen. Je kunt deze basisvormen op verschillende manieren in elkaar vouwen, hiermee kan je de meest prachtige creaties maken. Denk aan een eenhoorn, schattige muisjes, een stoere spin, of een prachtige pauw!

origami 3D

Speelgoed van het jaar

En met de Origami 3D pauw zijn Aukje en ik aan de slag gegaan. Deze pauw is namelijk een van de winnaars van de Speelgoed van het jaar verkiezing. Als speelgoed is verkozen tot speelgoed van het jaar, dan betekent dat niet alleen dat het heel erg leuk speelgoed is, maar dat het ook goed is. Dat wil zeggen, veilig, origineel, geen namaak, zorgt het voor veel speelplezier en draagt het bij aan de ontwikkeling. Nou, wij hebben het deze week getest en ik kan bij deze zeggen dat ik het hier helemaal eens ben met de jury en dat de Origami 3D pauw met recht een winnaar is. Al vind ik de leeftijdsaanduiding wel wat aan de lage kant…

Origami 3D pauw

Nadat Aukje en ik samen de doos hadden geopend, gingen we enthousiast aan het werk. Alle vormpjes uitdrukken, vouwen en in elkaar drukken. Makkelijk routineklusje, wat je makkelijk voor de televisie kunt doen. Bij de eerste twee keer moet je even kijken hoe je moet vouwen, maar daarna heb je het door en kan je zonder na te denken alle 549(!) in elkaar vouwen.

origami 3D pauw

Instructievideo

En toen begon het. Ik opende het instructieboekje en begreep er nog niet veel van. Maar gelukkig kon ik de bijbehorende QR code scannen voor een uitgebreide instructievideo, fijn! Het eerste stuk heb ik denk ik wel 10x stop gezet en teruggespoeld, gefrustreerd geroepen dat ik er niks van begreep en weer opnieuw begonnen. Toen ontdekte ik dat de pagina die ik zo ingewikkeld vond, gewoon vouwvoorbeelden waren. De verschillende voorbeelden van hoe je de basisvormen in elkaar kunt vouwen. Helemaal nog niet het begin van de pauw dus haha. Toen ik dat eenmaal door had, kon ik door naar de volgende bladzijde en toen begon het bouwen echt.

Vanaf 8?

Eerlijk is eerlijk, op de verpakking van de pauw staat dat het voor kinderen vanaf 8 jaar is. Qua voorbereiding, het vouwen van de basisvormen, is dat prima. Maar het in elkaar zetten van de pauw is echt een stuk lastiger. Dat niet alleen, het is ook nog eens een behoorlijk tijdrovend klusje. Ik zou er zelf dus eerder vanaf 10 of misschien zelfs wel 12 jaar op zetten. Voor achtjarigen zou ik dan eerder een simpeler origami 3D kiezen, die uit minder stukjes bestaat.

origami pauw

Het bouwen van de pauw

Zoals ik al zei, was het begin dus erg moeilijk. Ik heb de instructievideo echt verschillende keren teruggespoeld om stukjes opnieuw te bekijken. Maar op een gegeven moment heb je het door en dan lijkt het ineens heel simpel. Keek ik in het begin elke stap af op het filmpje, gebruikte ik tegen het einde het filmpje juist bijna niet meer. Maar nogmaals, mijn net negenjarige dochter had dit niet zelfstandig kunnen maken. Na wat voelde als een hele dag, had ik alle onderdelen klaar. Ze hoefden alleen nog maar in elkaar gezet te worden.

origami pauw

Eindresultaat

En toen ineens, tadaa! De pauw. Ik vond hem nog niet zo trots als hij hoorde te zijn, dus de prachtige pauwenveren moesten nog even wat meer naar boven worden gebogen. Gelukkig was dat zo gepiept en toen was hij echt klaar! Stiekem was ik best een beetje trots! En eerlijk, vond ik het nog leuk om te doen ook! De pauw zit behoorlijk stevig in elkaar, doordat de basisvormpjes allemaal strak in elkaar zijn geschoven. Je pauw zal dus ook niet zomaar uit elkaar vallen wanneer je hem oppakt, ook best fijn 😉

origami 3d pauw

Win!

Wil jij nou ook zo’n gave Origami 3D pauw maken? Ik mag er drie weggeven, dus laat in een reactie weten dat je wilt winnen en wie weet sleep jij wel een extra decembercadeautje binnen! De winnaars krijgen op 5 december een persoonlijk bericht. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.