5 Makkelijke bespaartips *

Sparen en besparen, iets wat niet voor iedereen even makkelijk is. Maar met deze vijf tips kan ook jij misschien wel wat geld besparen en hou jij aan het einde van het jaar misschien net even wat meer geld over dan je gewend was..

  1. Doe slechts één keer in de week boodschappen, aan de hand van een vooraf opgestelde boodschappenlijst. Stel bijvoorbeeld een weekmenu samen met seizoensproducten en producten die in de aanbieding zijn. Koop alles zo goedkoop mogelijk, dus van het huismerk in plaats van het A-merk en ongesneden groenten in plaats van voorgesneden groenten.
  2. Maak een cadeaukast waarin je cadeautjes opslaat die je tegenkomt. Soms kom je namelijk ergens een ontzettend leuk cadeau tegen wat net in de aanbieding is. Tegen de tijd dat jij het kan gebruiken voor bijvoorbeeld een verjaardag, is het niet meer in de aanbieding en ga je de stad in om iets duurders te kopen. Zorg dus dat je het koopt op het moment dat het afgeprijsd is, dan heb je het al in huis als je het nodig hebt.
  3. Kijk of je kunt besparen op maandelijkse kosten, zoals je zorgverzekering of je energieleverancier. Je kunt bijvoorbeeld energie vergelijken op een speciale vergelijkingssite of via een energievergelijker. Super makkelijk en je krijgt meteen de goedkoopste energieleverancier in beeld. Daarnaast kan je bijvoorbeeld  alle lampen in huis vervangen door spaarlampen, zonnepanelen laten installeren, waterbesparende kranen aanschaffen en de wasmachine alleen laten draaien wanneer hij helemaal vol zit.  Stel je verwarming en de verlichting zo scherp in, dat het alleen aan gaat als het ook echt nodig is, en dus niet als iedereen aan het werk is en er dus niemand thuis is.
  4. Snoetenpoetsers, vochtige poetsdoekjes, fancy wasverzachters met extra geurparels en ga zo maar door. Klinkt allemaal leuk en makkelijk, maar is dat nou echt allemaal nodig? Met een washand kan je ook de snoet van je kinderen poetsen, met een poetsdoek en een emmer sop poets je je hele huis en vervang je wasverzachter door azijn (of gebruik helemaal niks als vervanger) en je merkt waarschijnlijk weinig tot geen verschil. Maar wel in je portemonnee….
  5. Is je kind snel op zijn speelgoed uitgekeken? Koop dan geen nieuw speelgoed maar leen speelgoed bij de speelotheek.. Een abonnement kost € 50,- per jaar en daarvoor kan je dus elke keer nieuw speelgoed lenen. Ideaal!

Heb jij nog een fijne bespaartip die je graag wilt delen? Ik hoor hem graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.