Terug naar de sportschool! Maar hoe?

Yes, we mogen weer! Alleen weten we nog wel hoe het moet? Of misschien is die drempel van de sportschool de afgelopen maanden wel nog hoger geworden? Met deze tips kan ook jij het sporten weer lekker en veilig oppakken!

Plan je sportmomenten in

Om te voorkomen dat je een sponsor van de sportschool wordt is het handig om je sportmomenten in te plannen. Bij voorkeur vaste momenten, want dan wordt het routine en kom je er niet aan het einde van de week achter dat je helemaal niet bent geweest. Zorg dat je ook op tijd al omgekleed bent en dat alles klaar staat, zodat er echt geen reden is om niet te gaan. Enig klein voordeeltje van het verplicht reserveren van deze tijd, reserveer voor twee weken vooruit. Een reservering afzeggen is weer een extra drempel, dus is de kans groter dat je gewoon gaat sporten.

Zoek een sportmaatje

Heb je echt een stok achter de deur nodig? Zoek dan een sportmaatje en plan samen jullie sportmomenten in. Zo kan je elkaar motiveren en blijven uitdagen en het is gezellig natuurlijk. Probeer niet teveel op je maatje te steunen, want je hebt natuurlijk elk je eigen doelen en moet daarin vooral ook je eigen koers varen. En mocht je maatje ziek zijn of om welke reden dan ook een keer niet kunnen, moet dat geen reden voor jou zijn om dan ook af te zeggen.

Begin rustig

Bouw rustig op. Begin altijd met een warming up, zodat je spieren even kunnen wennen. Verwacht ook niet dat je meteen weer hetzelfde aan kunt als voor de lockdown, dat houd je niet lang vol. Gooi die lat omlaag en begin echt rustig aan. Je hoeft je voor niemand te bewijzen. Pak liever een wat lager gewicht en/of wat minder herhalingen en focus je op een goede uitvoering, dat is veel belangrijker.

Doe iets wat je leuk vindt

Klinkt vanzelfsprekend, maar toch is het dat blijkbaar niet. Zoek iets wat je leuk vindt. Vind je het maar niks om zelf te fitnessen? Schrijf je dan in voor verschillende groepslessen en kijk welke jij leuk vindt. Waar krijg jij energie van? Als je iets doet wat je leuk vindt, dan is de kans groter dat je ook regelmatig blijft gaan dan wanneer je het maar saai vindt.

Just do it

En tot slot, just do it. Niet teveel over nadenken, maar gewoon doen. Gaan. Maak die afspraak, laat je eerst rondleiden als je nog nieuw bent, stap over die drempel en begin. En mocht ik je hiermee kunnen helpen, let me know! Want dat doe ik graag!

Sport ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.