Een dagje weg met je dreumes, wat neem je mee?

DSC01480 [800x600]Als je voor de eerste keer een dagje weg gaat met je dreumes, dan moet je van tevoren goed nadenken over wat je allemaal mee wilt nemen. Je wilt natuurlijk niet dat je er na anderhalf uur in de auto achter komt dat je bijvoorbeeld de kinderwagen bent vergeten. Ook is het niet fijn als je teveel spullen meeneemt, want daar moet je dan de hele dag mee sjouwen. Ik vertel vandaag mijn tips om mee te nemen als je op pad gaat met je dreumes. 

Wat je allemaal mee moet nemen als je op pad gaat met je dreumes hangt natuurlijk heel erg van verschillende factoren af. Ga je een hele dag weg, of alleen een ochtend/middag? Moet je lang reizen of ben je er al snel en is er de mogelijkheid om naar de winkel te gaan om eventueel iets te kopen wat je niet bij je hebt? Wij zijn laatst een hele dag met Aukje op pad geweest, namelijk naar de Efteling. Wij gaan zelf niet zo heel vaak een hele dag erop uit met Aukje, omdat ik haar middagslaapje toch wel erg belangrijk vind en ik merk dat Aukje ook minder vrolijk is als ze te weinig heeft geslapen. Dus als wij weggaan dan is dat meestal voor of juist na haar slaapje. Maar natuurlijk wil je soms gewoon een hele dag weg en dan is het ook helemaal niet erg als ze een keer wat minder goed slaapt dan normaal. Omdat er dan waarschijnlijk ook genoeg te zien en te beleven is om je kindje heen is er ook geen tijd om chagrijnig te zijn 😉 . Wat neem je mee voor je dreumes, als je samen een dagje weg gaat?:

  • De kinderwagen (of een fijne buggy). Ook al kan je kindje goed lopen, als je een hele dag weg gaat dan is een buggy geen overbodige luxe. Ook omdat hij/zij daar ’s middags even lekker een middagdutje in kan doen.
  • Een xl hydrofiel doek (+ vier wasknijpers om te bevestigen aan de kinderwagen). Deze neem ik altijd mee. Ik gooi hem over de kinderwagen als ik wil dat Aukje gaat slapen, zodat ze geen prikkels meer krijgt van buitenaf maar ook als zonnewering. Ook kan je hem als soort picknick kleedje gebruiken. Mocht ze nat worden omdat er bijvoorbeeld water is waar ze graag mee wil spelen (en het weer laat het toe) dan heb je ook meteen een handdoek bij je. Ze nemen relatief weinig plek in beslag, dus zeker meenemen.
  • Zonnebrandcrème. Alleen bij mooi weer natuurlijk 😉 .
  • Eventueel een petje of hoedje, om tegen de zon te beschermen.
  • Een setje schone kleren voor de kleine, inclusief een schone romper. Je weet maar nooit…
  • Indien nodig een speentje.
  • Voldoende luiers + een paar extra voor onvoorziene ongelukjes… En alle bijbehorende materialen zoals een matje en billendoekjes. Ik neem zelf ook altijd nog snoetenpoetsers mee en eventueel een slabber.
  • Genoeg drinken voor de hele dag. Natuurlijk kan je gedurende de dag nog lekker koud drinken bijkopen, maar ik zorg dat ik zelf ook altijd twee pakjes drinken bij me heb (met zo’n handige harde houder voor om het pakje heen, zodat ze niet in het pakje kan knijpen tijdens het drinken) Natuurlijk kan je ook gewoon een fijne drinkbeker meenemen.
  • Tussendoortjes. Omdat Aukje twee voedsel allergieën heeft, zorg ik dat ik altijd voldoende lekkers bij me heb. Druifjes kan je bijvoorbeeld erg makkelijk meenemen, maar ook ander fruit kan je heel goed thuis wassen, snijden en in een bakje doen om mee te nemen. Een doosje rozijntjes is ook altijd makkelijk en lekker, of een rijstewafeltje of ander koekje.
  • Lunch. Dit kan je natuurlijk ook gewoon op de plaats van bestemming kopen, maar wij vonden dat niet nodig. Ook gezien de allergieën van Aukje kunnen we het beste ons eigen brood meenemen. Ik vind het zelf altijd lekkerder om broodjes mee te nemen als we een dagje weg gaan. Net even wat gezelliger dan een boterham. Je kunt ervoor kiezen om alles thuis te smeren en kant en klaar mee te nemen, of alles los meenemen om zo de plaats van bestemming te picknicken. Voor onszelf neem ik vaak krentenbollen mee. Lekker makkelijk, want daar hoeft helemaal niks op en kan zo in de tas mee.DSC02210 [800x600]Dit was mijn inpaklijst 😉 bij een dagje weg. Wat is volgens jullie onmisbaar bij een dagje weg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.