Dagje Efteling

DSC02480 [800x600]

Afgelopen maandag gingen wij met vrienden een dagje naar de Efteling. Het zou erg warm worden, maar omdat er veel bomen staan en we dus veel in de schaduw konden lopen lieten wij ons niet tegenhouden door een beetje zon. En gelukkig maar, want wat hebben we genoten! Aukje heeft haar ogen uitgekeken!

Omdat de Efteling om 10.00 uur open zou gaan, wilde we graag om 9.00 uur aanrijden. Vanuit ons is het ongeveer drie kwartier rijden en we wilden graag op tijd zijn. We hadden enkele weken geleden al kaartjes bij de AH gekocht met korting, dus we waren er klaar voor. Broodjes gesmeerd (we blijven Hollanders hè 😉 ), voldoende water en zonnebrand mee en we konden vertrekken. We waren ruim op tijd bij de Efteling dus we konden vooraan parkeren, altijd fijn! Toevallig stonden onze vrienden precies achter ons dus we waren compleet! De kinderen werden in de wagens geïnstalleerd en we wandelden het park in.DSC02571 [800x600]We begonnen in het sprookjesbos. Aukje mocht zelf lopen maar algauw wilde ze bij papa in de nek. Ze keek haar ogen uit! De paddenstoelen (waar muziek uit komt) vond ze overigens niks aan dus daar liep ze steeds voorbij. De sprookjes vond ze wel leuk om naar te kijken. Natuurlijk kon ze nog niet echt iets herkennen, maar er was gewoon genoeg te kijken en te luisteren.

Na het sprookjesbos gingen we even wat drinken. Levi (het zoontje van onze vrienden) kreeg lekker de fles terwijl Aukje haar druifjes at. Na een luier verschoon- en plaspauze konden we verder 🙂 . Ik deed nog een poging om met Aukje in de draaimolen te gaan, maar dat was nog steeds geen succes. We gingen in het Carnaval festival en dat vond ze gelukkig wel leuk. Ze bleef maar om zich heen kijken, er was ook zoveel te zien! Toen gingen onze vrienden even in de Python terwijl wij bij de kinderen bleven. Zodra ik Levi uit de wagen haalde kwam Aukje nieuwsgierig en semi jaloers aanlopen. Ze kroop bijna bovenop ons. Mooi moment om te kijken of we al toe zijn aan een tweede kindje haha 😉 Inmiddels zat ik dus met twee mini’s op schoot. Aukje is dol op baby’s, dus ze zat de hele tijd aan de voetjes van Levi te friemelen, zo lief! Ik moet wel eerlijk toegeven dat het best een gehannes was, zo met een baby en een nieuwsgierige dreumes die er bovenop bleef zitten, dus toen onze vrienden weer aan kwamen lopen gaf ik Levi vlug weer terug. Meteen was ook Aukje weer bij me weg haha.

Daarna at Aukje een boterhammetje in de buggy en terwijl de mannen in de Piraña gingen gingen de dames met de kinderen wandelen zodat ze konden slapen (de kinderen dan hè 😉 ). Ik merkte dat Aukje erg moe was, maar teveel om zich heen bleef kijken, dus ik legde de XL hydrofiel doek over de wagen en binnen een mum van tijd sliep ze lekker. Na een klein uurtje waren de kids weer wakker en kwam we Jokie tegen. DSC02565 [800x600]Zodra ze begonnen te zingen hadden ze de aandacht van Aukje. Aandachtig keek ze naar het podium, en enthousiast begon ze mee te swingen, super schattig! Na even te hebben gekeken liepen we naar het Land van Laaf. We gingen bij de Laaf huisjes wat trappen op en af (want Aukje doet niks liever dan naar “boov” gaan) en daarna door naar het Sprookjesbos, want daar zou de voorstelling van de Sprookjesboom beginnen. Bij aankomst werd ons verteld dat de show ingekort was vanwege het warme weer. Dat vonden wij erg jammer, we zaten allemaal in de schaduw dus wat ons betreft had de show best langer mogen duren. En van Aukje ook… Wat heeft ze genoten! Ze danste mee, begon te swingen, te lachen en te klappen. Ze keek haar ogen uit. Op Instagram zette ik een filmpje waarin je haar mee ziet dansen met de show. Zó lief! Tja en behoorlijk cliché weer, maar als de kinderen het naar hun zin hebben… Dan wij ook!DSC02593 [800x600]Daarna gingen we nog even naar Joris en de draak, zodat we daar nog een ritje in konden maken en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Onderweg terug naar huis stopten we bij de Mac Donalds waar Aukje haar eerste Happy Meal ooit kreeg. Na het eten reden we snel door naar huis, om na een vlugge douche Aukje lekker schoon in bed te kunnen leggen.

Het was werkelijk een heerlijke dag! We hebben echt ontzettend genoten! Je gaat wel met een hele andere instelling naar de Efteling, als je weet dat je met je kindje gaat. Ik wilde bijvoorbeeld perse het Sprookjesbos en Carnaval festival in met Aukje, en alles wat we verder nog konden doen was mooi meegenomen. Voorheen vond ik het altijd jammer als ik niet in alle attracties was geweest, nu dus helemaal niet. Het was echt super, een aanrader voor als je nog een leuk uitje zoekt in de vakantie!

Zijn jullie al eens (met je kindje) in de Efteling geweest?DSC02643 [800x600]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.