Knutselen met Aukje: een rups knutselen

rups knutselenHet was alweer eventjes geleden dat we hadden geknutseld, dus het werd weer eens tijd. Ik haalde de verf tevoorschijn en Aukje werd meteen enthousiast. Een tijdje terug had ik ergens een leuk idee gezien, dus dat gingen we proberen; een rups knutselen! Schort erbij, lege eierdoos en Aukje was er klaar voor…

rups knutselenBenodigdheden:

  • Lege eierdoos
  • Kraaltjes voor de oogjes en het neusje (of wiebeloogjes)
  • 1 chenilledraad voor de sprieten
  • Schort
  • Verf
  • Kwasten
  • Zeil om de tafel mee af te dekken

Van de eierdoos heb je alleen het onderste gedeelte nodig, waar de eieren in zitten (dus niet de deksel). Om te beginnen knip je dat onderste stuk doormidden. Dan blijft er al een soort kale rups over, dat mag je kindje gaan verven.

Als de verf droog is dan plak jij (of je kind, beetje afhankelijk van de leeftijd) de oogjes en het neusje voorop en steek je 2 stukjes chenilledraad bovenin het voorste stukje van de eierdoos. Voilá, klaar is je rups!

Een rups knutselen, klinkt moeilijker dan dat het is toch? Aukje vond het erg leuk om de rups te knutselen, maar nou vindt Aukje alles leuk wat ze mag verven haha dus dat zegt nog niet zoveel 😉 . Ook beseft ze nog niet echt dat ze een rups heeft geknutseld, maar dat geeft niet. En natuurlijk moest ik nog wel even een handje meehelpen met de oogjes, het neusje en de sprieten, maar dat mag de pret niet drukken toch 😉 . We zijn weer even bezig geweest en het resultaat is best leuk geworden, al denk ik dat de rups nog wat mooier zou worden als je kindje al wat ouder is en wat zorgvuldiger kan verven… Aukje heeft haar best gedaan (en toch denk ik niet dat deze rups een plaatsje in de woonkamer krijgt… Eens denken wie er bijna jarig is, kunnen we hem cadeau geven haha 😉 ).

Knutselen jullie wel eens met kosteloos materiaal (zoals bijvoorbeeld een eierdoos)?rups knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.