Herfstvakantie: 5 leuke uit tips

kerstshowHet is bijna herfstvakantie! En dat betekent voor iedereen zonder schoolgaande kinderen niet zo heel veel, maar voor iedereen met schoolgaande kinderen dat jullie schatjes een hele week thuis zijn. En die schatjes willen dan het liefste de hele week iets leuks doen. Daarom zet ik vandaag een aantal leuke uit tips voor in de herfstvakantie op een rijtje. 

kerstshowVorige week schreef ik al dat ik er was geweest, de kerstshow van Coppelmans. Lijkt misschien in de eerste instantie niet echt iets waar je met je kind naartoe gaat, maar als ik kijk naar de reactie van Aukje dan kan ik het iedereen aanraden. Sowieso is de aankleding al super interessant voor die kleintjes met al die kerstmannen, kerstbomen en rendieren, maar ook de lampjes trekken de aandacht. Waar ik Aukje vooral niet weg kreeg was het minidorp. Geweldig vond ze het. Ze bleef maar kijken, lachen en wijzen, super schattig. De Intratuin heeft trouwens ook altijd een leuke kerstafdeling en de Intratuin die bij ons in de buurt zit heeft ook een klein stukje speciaal voor kinderen, met een ballenbak, kabelbaan en klimtoestellen. Dan heb je twee vliegen in één klap!naar het bosJe kan ook eerst lekker naar het bos gaan, daar zoek je allemaal mooie dennenappels en die ga je vervolgens thuis versieren. Toen wij laatst voor de eerste keer met Aukje naar het bos toe gingen vond ze het geweldig. Ze raapte allerlei eikels en dennenappels op om in haar tasje te stoppen. Op de site van Linda kwam ik het leuke idee tegen om alle gevonden “schatten” vervolgens thuis te versieren. Met verf en glitters en je hebt super leuke home made herfst spulletjes in huis! En weer een dag gevuld 😉badpak inspiratieHet zal er in de herfstvakantie ongetwijfeld druk zijn, maar het zwembad doet het altijd goed bij kinderen. Nodig een vriendje of vriendinnetje uit (ook eentje voor jezelf 😉 ) neem een tas vol met lekkers mee en ga gezellig een ochtendje (dan is het waarschijnlijk nog niet zo druk) zwemmen.

Je kan in de herfstvakantie ook een dagje naar de bibliotheek gaan. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er met Aukje nog niet zo vaak ben geweest, maar dat komt omdat we zelf thuis super veel boekjes hebben. Dat is natuurlijk geen excuus, want in de bibliotheek zijn ook super veel andere leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld voorlezen, knutselen en verschillende workshops. Kijk maar eens op de site van de bibliotheek bij jou in de buurt, wie weet organiseren ze wel super leuke dingen in de herfstvakantie.herfstvakantieEn als laatste tip, iets wat eigenlijk nogal voor de hand ligt, maar waar je misschien zelf niet altijd aan denkt… In de herfstvakantie heb je eindelijk weer eens tijd om bij je opa, oma, oom, tante, vriendin of iemand anders die je eigenlijk alweer net iets te lang niet hebt gezien, op visite te gaan. Neem wat te spelen mee voor de kids, wat lekkers voor jezelf en de gastheer/vrouw en een zelfgemaakte tekening van je kind(eren) en het wordt geheid een gezellig middag.

Dat waren mijn 5 tips voor de herfstvakantie, heb jij nog leuke aanvullende tips?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?uitjes herfstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.