Tips voor een regenachtige dag…

tips voor een regenachtige dagHet regent, het regent, de pannetjes worden nat. Regen kan even leuk zijn, maar als het blijft regenen ben je het al snel beu. Met deze tips komen jij en de kinderen die regenachtige dag wel door! 

  1. Gezellig samen met een vriendin en haar kindje(s) naar een binnenspeeltuin gaan. Grote kan dat ze daar met de benen buiten hangen, want met dit weer wil iedereen binnen spelen maar goed. In onze speelschuur hebben we sinds kort ook een high tea. Terwijl de kinderen lekker kunnen uitrazen, kan jij met je vriendin(nen) genieten van een lekkere high tea. Toch net weer even wat anders dan gewoon een tosti toch? 😉
  2. Organiseer een knutselmiddag. Nodig een paar vriendjes en vriendinnetjes van je kind(eren) uit en ga samen aan de knutsel. Je kan ervoor kiezen om allemaal tegelijk hetzelfde te maken of om een knutselparcours uit te zetten. Met bijvoorbeeld twee knutselopdrachtjes die ze zelfstandig kunnen en een derde waarbij jij dan helpt. Zo kan je steeds iedereen even goed helpen.
  3. Je kan ook een bakmiddag organiseren. Maak samen je eigen high tea. En na afloop moet natuurlijk ook alles worden opgegeten! Héél vervelend 😉 Je kan dit natuurlijk ook doen met vriendjes en vriendinnetjes en in de vorm van een parcours. Of met een van jouw vriendinnen erbij voor wat extra hulp.
  4. Sowieso doen parcours het altijd erg goed bij kinderen. Pak er een wekkertje bij en doe verschillende activiteiten achter elkaar. Alles tien minuten. Bijvoorbeeld tien minuten voorlezen, dan tien minuten een spelletje, bouw in tien minuten een hut, tien minuten kleuren, en zo zijn er genoeg activiteiten te bedenken.
  5. Maak er een verkleedmiddag van. Geweldig vond ik dat als kind, lekker in mama’s (oude) kleding rondlopen, of in een mooie jurk. En het allerleukste is het dan natuurlijk als mama ook meedoet…

Heb jij nog leuke tips voor een regenachtige dag? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?regen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.