De leukste buitenzwembaden omgeving Eindhoven

buitenzwembaden omgeving Eindhoven

Vrijdag en zaterdag wordt het weer lekker warm. Eindelijk weer om buiten te zwemmen, en dus ging ik op zoek naar een leuk buitenzwembad dat ook nog eens geschikt is voor kleine kinderen…

Ik ben geen waterrat en hou helemaal niet van zwemmen, maar de kindjes zijn er dol op en ik moet toegeven dat het met dit weer in het water ook wel erg fijn is. Nou wonen we niet bepaald dicht bij het strand en hebben we nog een peuter zonder zwemdiploma’s, dus ik ging op zoek naar een buitenzwembad in de buurt dat voor iedereen geschikt was. Kleinschalig, overzichtelijk en niet te duur…

  1. Zwembad De Dolfijn (Best). Een overzichtelijk openluchtzwembad in een dorpje naast Eindhoven. Er is een grote ligweide, een flink pierenbad met een speeltoestel en wat sproeiers en een diep zwembad waar je zowel baantjes kunt trekken als lekker kunt spelen. Er is een grote glijbaan en sinds kort staat er een nieuw ding in het zwembad waarmee je een soort waterval kan creëren. Entree: Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, daarna € 4,50 p.p.
  2. Waterspeeltuin Hullies (Uden). Een kleinschalige waterspeeltuin bij een ontzettend leuke speelboerderij. Hullies is een enorme speelboerderij waar kinderen zowel binnen als buiten kunnen spelen en sinds kort is daar buiten dus een waterspeeltuin bij gekomen. Ontzettend leuk voor kinderen tot een jaar of 6/7. Wij zijn er woensdag geweest en het was geweldig. De kinderen vonden het leuk en wij konden op het terras genieten van een hapje en een drankje. Omdat het geen zwembad is maar een waterspeeltuin met een laag water van ongeveer 20 centimeter, hoef je hier als ouder dus niet perse mee in (dat deed ik wel i.v.m. Emmi). Entree: Tot 1 jaar gratis, daarna € 9,50. Volwassenen gratis. Deze entreeprijs is voor de gehele speelboerderij inclusief de waterspeeltuin.
  3. Billy Bird park Hemelrijk (Volkel). Recreatiepark Billy Bird is een grote speeltuin met een flinke recreatieplas erbij. Je kan bij Billy Bird binnen spelen, buiten spelen en dus ook met je voetjes in het zand genieten van het zonnetje. Zand, water, wat willen de kinderen nog meer? Entree: Vanaf 2 jaar vanaf € 9,60
  4. Speelpark De Splinter (Eindhoven). Een ontzettend leuk speelparadijs voor kinderen tot een jaar of 12. Je kan hier bouwen, spelen, glijden, er is een kinderboerderij en je kan er dus ook zwemmen. Er zijn zelfs twee peuterzwembaden. Hier organiseren ze in de laatste week van de vakantie overigens een ontzettend leuke spektakelweek, aanrader! Entree: Gratis. Op zon- en feestdagen en voor groepen binnen Eindhoven € 1,50 p.p.
  5. Speeltuin de Kieviet (Nuenen). In deze speeltuin is genoeg te beleven, maar er is dus ook een peuterbad met 30 centimeter water, een glijbaan en wat andere speeldingen. Er omheen is een terras voor ouders. Prijzen variëren tussen € 1,75 p.p. en € 2,00 p.p. (in schoolvakanties).
  6. Speeltuin Geenhoven (Valkenswaard). Wederom een speeltuin met een leuk zwembad erbij. Entree: Vanaf 2 jaar € 1,75 p.p.
  7. Speeltuin de Bucht (Bergeijk). Een fijne speeltuin in een bosrijke omgeving. Deze speeltuin heeft twee zwembaden, eentje voor de kleinsten met 35 centimeter water en eentje voor grotere kinderen met 85 centimeter water, maar dit zwembad is nu helaas nog niet geopend.  Ook deze speeltuin is alleen in de middag geopend. Entree: € 1,50 p.p.

Er zijn overigens nog veel meer (buiten)zwembaden te vinden in de buurt, bijvoorbeeld bij vakantieparken. Of ben je echt op zoek naar leuke strandjes in de omgeving van Eindhoven? Kijk dan even hier voor de 8 leukste strandjes in de buurt!

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?buitenzwembaden omgeving eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.