Circus Renz, dit vonden wij ervan…

circus renzVorige week ontving ik twee vrijkaartjes voor circus Renz. Ik geloof dat ik zo’n 25 jaar geleden voor de laatste keer in het circus ben geweest, dus het leek me erg leuk om er samen met Aukje naartoe te gaan. Een moeder-dochter uitje. Maar of dat nou zo’n goed idee was…

Vorige week lag er een hele stapel kaartjes op mijn bureau. Kaartjes van circus Renz, voor de kinderen uit de klas. Ik dacht dat het vrijkaartjes waren maar toen ik beter keek waren het kortingkaartjes. Voor mij lagen er wel twee vrijkaartjes klaar. Ik heb de kaartjes twee keer nagekeken om er zeker van te zijn dat het echt vrijkaartjes waren en toen ik daarvan overtuigd was besloot ik om met Aukje te gaan.

De kaartjes waren alleen geldig tijdens de première in Eindhoven op afgelopen woensdag. Prima. Emmi kon bij Maikel blijven dus we konden echt even samen weg. We vertrokken op tijd, vonden nog precies een parkeerplaats in de straat en liepen naar de kassa. Ik liet mijn kaartjes zien en daar begon het al. De kaartjes waren geldig voor volwassenen en dus niet voor kinderen. Ik moest voor Aukje alsnog een kaartje kopen. Dat viel een beetje tegen en daarnaast vond ik het ook niet helemaal kloppen, een kaartje voor volwassenen is namelijk duurder dan een kinderkaartje, maar goed. De vrouw aan de kassa wilde me met het vrijkaartje wel €5,- korting geven en omdat ik Aukje al had beloofd dat we naar het circus zouden gaan kocht ik dus voor haar alsnog een kaartje zodat we naar binnen konden.

We waren op tijd dus ik kocht een lolly voor Aukje en we gingen in de schaduw zitten wachten. Toen we naar binnen mochten voelde ik meteen dat het ontzettend warm was in de tent. O jee, dat zou wat worden. Maar goed. We kozen een plekje en wachtten totdat het zou beginnen. De eerste act begon, een acrobaat met live zangeres. En Aukje hoorde het niet maar de zangeres zong vals! Echt vreselijk. Sommige stukjes klonken ook wel weer oké dus misschien had ze haar dag niet. Toen kwam er een act met paarden en vervolgens kwam er een jongleur. Tot drie keer toe liet hij zijn kegels vallen, maar ach, drie keer is scheepsrecht toch? De andere acts waren wel oké. Ik vond het zelf een beetje tegenvallen maar was wel benieuwd naar wat Aukje ervan vond. Toen kwamen de clowns. Tenminste, ik dacht dat het de clowns waren. Alleen begreep ik de act niet helemaal. Aukje heeft één keer moeten lachen en verder leek ze er ook niet veel aan te vinden.

En toen ik me net afvroeg hoe lang het hele gebeuren nog zou duren, was het pauze. Tijdens de pauze was er de mogelijkheid om pony te rijden. Uiteraard tegen betaling. Twee rondjes door de piste maar liefst. Maar Aukje was blij. Ik liet de keuze aan haar, blijven of naar huis. Ze koos ervoor om naar huis te gaan en dat vond ik stiekem wel fijn. En aangezien haar ogen steeds dikker leken te worden was dit misschien ook wel de beste keuze. En of het nou aan de hitte lag, aan Aukjes jeukende ogen of aan iets anders, ik heb werkelijk geen idee. Maar ik denk dat dit voorlopig wel de laatste keer was dat we naar het circus zijn geweest.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.