Een dagje Volendam *

e-chopper volendam

Als je aan Volendam denkt, dan denk je vast aan haring, Jan Smit en aan op de foto gaan in klederdracht. Maar wij deden een dagje Volendam zonder al deze dingen, maar mèt e-choppers. En dat was me toch een partijtje leuk!

Dagje Volendam

Vorige week waren wij een paar dagen op vakantie. We reden door bijna heel Nederland, deden verschillende dingen en genoten volop! Inmiddels zijn we alweer een paar dagen thuis en steeds als er iemand aan de kinderen vraagt wat nou het leukste was, roepen ze beiden tegelijk: de scooters!

Deze scooters waren dus eigenlijk e-choppers (elektrische scooters) waarmee je ongeveer 25 km per uur (max.) rijdt. Bij aankomst in Volendam konden we de auto gratis parkeren en vanuit daar liepen we in een paar minuutjes naar Rent & Event, waar we onze e-choppers ophaalden. We kregen een kaart mee met verschillende routes en na een korte uitleg over de scooters konden we vertrekken. Hoewel een helm niet nodig is, hadden wij die voor de zekerheid wel meegenomen voor onze meiden en nadat we een route hadden uitgezocht gingen we op pad.

dagje volendam
De route die wij hadden uitgezocht ging onder andere langs een kaasboerderij, waar we uitleg kregen en mochten proeven van heel veel verschillende, heerlijke kazen. Onze jongste dochter is gek op kaas en haar favorieten waren de jonge schapen en geitenkaasjes. Zelf vond ik de pestokaas en truffelkaas echt ontzettend lekker.
volendam met kids
Daarna reden we verder en al vrij snel kwamen we bij de Irene Hoeve, waar ze kaas en klompen maken.
klompen volendam
Nadat we ook hier weer een leuke uitleg kregen, mochten we zelf een rondje lopen op klompen. De meiden vonden vooral de roze klompen erg mooi en die wilden ze dan ook eigenlijk het liefste meteen aantrekken.
klompen volendam
Natuurlijk trok ik ook zelf even een paar klompen aan 🙂
dagje Volendam
En nadat we allemaal de klompen weer hadden omgewisseld voor onze eigen sneakers, konden we weer verder toeren. Toen we in het mooie Monnickendam kwamen, kregen we spontaan zin om een terrasje op te zoeken, zoveel leuke restaurantjes! We zochten dus snel een fijn plekje uit waar we genoten van een drankje met een stuk heerlijke huisgemaakte cheesecake.
e-chopper huren
Daarna reden we helemaal door naar Marken. Tussendoor moest er natuurlijk ook even gewisseld worden, want beide meisjes wilden een keer bij papa en bij mama achterop hebben gezeten.
In Marken zelf mag je niet rijden met de e-chopper, maar dat was voor ons geen probleem. We stapten af en liepen met de scooters aan de hand richting de Marken Express. Al snel zagen we dat we niet de enigen waren met dat idee, maar gelukkig hadden we al tickets dus hoefden we niet in de rij voor de kassa te staan. Meteen een tipje dus, scoor je tickets al bij Rent & Event, dat bespaart je een wachtrij bij de steiger van Marken zelf.
dagje volendam
De boot ging dus van Marken weer terug naar Volendam en eenmaal in Volendam werden we verwelkomd door (een heleboel toeristen en) kraampjes vol eten. Natuurlijk stonden er verschillende viskraampjes, maar van deze heerlijkheid moest ik toch ook even een foto maken. Kijk nou hoe lekker dat eruit ziet!
restaurant jan smit
Van al dat rondrijden hadden we natuurlijk wel (lekkere) trek gekregen, dus we besloten nog wat te drinken bij een restaurant dat naar mij was vernoemd 😉 Toevallig ook nog eens het restaurant waar Jan Smit mede eigenaar van is.
e-chopper volendam
Na een heerlijke dag leverden we de e-choppers, onder lichtelijk protest van de dames, weer in. En eerlijk gezegd begrijp ik het protest wel, want het was ook echt ontzettend leuk!

De e-choppers

Je kunt de e-choppers al huren voor 3 of 4 uur, maar wil je, net zoals wij, lekker de tijd nemen om door Volendam en omgeving te toeren, dan is 5-8 uur eigenlijk wel beter. Dan hoef je niet zo op de tijd te letten en kan je tussendoor steeds even stoppen om van de omgeving en terrasjes te genieten. Ook is het leuk om bijvoorbeeld twee routes te rijden, in plaats van één.

Wij hadden de tweepersoons scooters, deze zijn geschikt voor een volwassene en een kind vanaf 6 jaar (minimale lengte 110 cm) tot maximaal 45 kilo. Op de e-chopper zit een telefoonhouder zodat je de route eventueel via Maps kunt bekijken. Ook zit er een koeltasje aan de scooter, zodat ze zelf ook wat te drinken mee kunt nemen.

Andere aanraders in Volendam

En tot slot, nog een laatste leuke tip voor een dagje Volendam met kinderen. Je kunt namelijk ook een ontzettend leuke kinderspeurtocht door Volendam doen. Vanwege onze toer door Nederland zijn wij er helaas niet aan toegekomen, waar ik achteraf dus een beetje van baal. Dus er zit niks anders op dan snel nog een keertje terug te gaan, en natuurlijk gaan we dan gewoon weer rondrijden op de e-choppers, want dat was toch wel echt het hoogtepunt van de vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.