Geklungel in de jungle met Ernst en Bobbie

geklungel in de jungle

Afgelopen zaterdag mochten we naar de nieuwe voorstelling van Ernst en Bobbie, Geklungel in de jungle. Omdat Ernst en Bobbie dit jaar alweer 20 jaar op televisie te zien zijn vierden ze dan ook een speciaal feestje…

Wie kent ze niet, de vrolijke liedjes van Ernst en Bobbi? De gezellige teksten zijn makkelijk te onthouden en daardoor groot favoriet bij vele kinderen, waaronder ook die van ons. Toen Aukje hoorde dat ze afgelopen zaterdag (weer) naar een show van het vrolijke duo mocht, was ze dan ook dol enthousiast. We toverden haar Bobbie pet tevoorschijn, die ze bij de vorige voorstelling van opa en oma kreeg en met de cd van Ernst en Bobbie in de auto reden we richting theater de Enck in Oirschot.

Onderweg haalden we Lise en Monique even op en eenmaal in het theater aangekomen werd er voor Lise ook snel een mooie Bobbie pet gekocht. De dames waren tevreden en met z’n vieren zochten we onze plaatsen op. Helemaal bovenaan, naast de geluidsman. Leuk!

ernst en bobbie

Als de voorstelling begint met het welbekende muziekje van Ernst en Bobbie, begint de hele zaal enthousiast mee te zingen. Bobbie verschijnt op het toneel en legt uit dat hij een verrassingsfeest voor Ernst wil organiseren. Alle kinderen hebben dan ook bij de entree een echte feestmuts ontvangen. Bobbie wil Ernst verrassen en dus vraagt hij of alle kinderen zich achter hun stoel willen verstoppen. Zo grappig om te zien dat alle kinderen ook meteen naar beneden doken, zo dus ook die van ons.

kindertheater

Ernst komt op en de voorstelling begint. Ik zal niet al teveel over de show verklappen, maar er zit zowel humor voor de kinderen als voor de ouders in de voorstelling, daar hou ik van! Op het podium gaat het feest vrolijk verder, Ernst en Bobbie hebben namelijk een feestje te vieren. Dit jaar zijn ze alweer 20 jaar op televisie te zien. Gedurende de show komen er verschillende bekende liedjes voorbij (die nu nog steeds door mijn hoofd galmen 😉 ) en hoewel ik me voor de pauze afvroeg wanneer we in de jungle aan zouden komen, werd dat na de pauze helemaal duidelijk.

ernst en bobbie voorstelling

Volgens mij is dit voor mij één van de eerste keren dat er een pauze zit in een kindervoorstelling, maar de meiden vonden het helemaal prima. Even wat drinken, plaspauze en na 20 minuten weer terug naar de zaal. Klaar voor deel 2.

geklungel in de jungle

Het tweede gedeelte verliep wat vlotter naar mijn mening en ik merkte ook dat Aukje nu geconcentreerder aan het kijken was dan bij het eerste gedeelte. Zoals we gewend zijn bij Ernst en Bobbie leek het even allemaal mis te gaan, maar gelukkig komt het uiteindelijk allemaal weer helemaal goed. De voorstelling duurde in totaal 75 minuten, 95 inclusief pauze en dat was niks te lang voor onze vijfjarige meiden. Ze vonden het na afloop jammer dat de show voorbij was en hadden volgens mij best nog een half uur kunnen blijven kijken.

kindertheater

Kaartjes voor de voorstelling van Ernst en Bobbie gaan vanaf € 9,- (derde rang) tot en met € 18,- (eerste rang). Prijzen kunnen per theater iets afwijken. De show wordt geadviseerd vanaf 4 jaar en ik denk zelf dat kleinere kinderen het inderdaad wat te ingewikkeld zullen vinden. En zo lang stilzitten is voor die kleine billetjes ook vaak een uitdaging. Kijk voor alle locaties en speeldata even op de site van Ernst en Bobbie.

ernst en bobbie 20 jaar

Het was een ontzettend geslaagd uitje. De meisjes hebben genoten van de voorstelling en wij genoten weer van de stralende snoetjes van onze meisjes. Dus heb je thuis ook een grote Ernst en Bobbie fan, dan kan ik deze show zeker aanraden. Lekker meezingen met de bekende liedjes en gezellig samen met Ernst en Bobbie hun 20e verjaardag vieren. Veel plezier alvast!

Ben jij wel eens naar een voorstelling van Ernst en Bobbie geweest?

ernst, bobbie en de rest voorstelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.