Angelique: Halloween in de Julianatoren

Julianatoren halloweenHalloween in de Julianatoren, hoe leuk is dat?! In tegenstelling tot in veel pretparken is Halloween hier wel echt gericht op kinderen en dus helemaal niet eng. Alles is gewoon prachtig aangekleed en zelf Jul en Julia hebben hun Halloween outfit uit de kast getrokken…

Namens Aukjeswereld ben ik afgelopen zaterdag naar de Julianatoren geweest. Momenteel hebben zij het thema Halloween, wat mijn kleine griezelfans ook echt fantastisch vonden. En als klap op de vuurpijl mochten ze ook verkleed want er was een prijs te winnen. Maar daar vertel ik straks wat meer over.

De voorpret begon dus al ’s ochtend toen Jonah en Logan zich mochten verkleden en ik hen ging schminken. Jonah ging als Harley Quinn en Logan als vampier.
Wij wilden op tijd weg gaan, maar met drie kinderen loopt het soms wat anders. Al met al zaten wij om 9 uur in de auto en kwamen wij rond 10.30 aan bij de Julianatoren. De eerste parkeerplaats stond al helemaal vol, dus wij gingen met het pendelbusje vanaf de andere parkeerplaats.

Eenmaal aangekomen bij de ingang was daar al het griezeldoolhof. Vol enthousiasme gingen de kinderen het doolhof in. Logan vond alleen het vampierenbeeld een beetje eng, want die maakte een sissend geluid (wat je ook wel bij attracties op de kermis hebt). Op een of andere manier is hij daar altijd bang voor geweest.
Dat was ook de reden dat hij niet in het “spookhuis”durfde, al was die helemaal niet zo eng. Het was echt gericht op kinderen, maar wel met zo’n zelfde sissend geluid.

Daarna gingen wij het park binnen. Het was ontzettend druk, want het was ook prachtig mooi weer. Dewi keek haar ogen uit en wilde steeds zelf lopen, wat niet echt handig is in zo’n drukke menigte als je net kan lopen.
Paul ging met Dewi in de Flintstones autootjes en Jonah ging met Logan in de rij voor de dino autootjes. Dat mocht even duren, dus ondertussen ben ik met Dewi naar de paardjes gegaan. Helaas mocht ik niet samen met haar op een paardje, dus ben ik half rennend (want die dingen gaan best snel) en over obstakels springend naast het paardje gaan lopen. En een lol dat ze had!

Cas de Ranger

Uiteindelijk zijn we in nog veel meer attracties geweest en hebben wij de show van Jul en Julia gezien en de show van Cas de Ranger. Deze laatste is nog niet zo lang in de Julianatoren, maar wat een aanwinst! Cas de Ranger deed het heel leuk. Hij betrok zowel de kinderen als de ouders bij de show waardoor er een leuke interactie ontstond. Ook was er nu de Cas de Ranger experience. Daarvoor was een stuk van het bos ingericht met allemaal informatieve plekjes die over verschillende onderwerpen gingen. Er stonden heel veel mooie houtsnijwerken, maar bijvoorbeeld ook allerlei soorten vogeleieren en een insectenhotel.
Kinderen konden aan het begin een papier pakken en een potloodje. Daarop stonden vragen die zij konden beantwoorden en bij elke vraag kregen zij een letter. Aan het einde konden zij het woord invullen en dan kreeg je via de mail een gepersonaliseerd berichtje van Cas de Ranger.julianatoren catwalk

Aan het einde van de middag konden de kinderen zich opgeven voor de catwalk. Daar mochten ze dan één voor één overheen lopen en zo werd iedereen beoordeeld op hun kostuum. Er konden drie prijzen gewonnen worden en op maandag zouden de weekwinnaars bekend gemaakt worden op de Facebookpagina van de Julianatoren.
Ik vind dit een heel goed systeem, omdat kinderen dan niet direct zien wie er gewonnen heeft en daardoor teleurgesteld raken. Want ze zagen er stuk voor stuk prachtig uit!

Door de drukte konden wij helaas niet alle attracties bezoeken, maar wij hebben een hele leuke dag gehad met ons gezinnetje. Julianatoren met Halloween is zeker een aanrader!

Overige informatie

Het is nog tot en met 28 oktober Halloween in de Julianatoren. Overal staan dan hooibalen en pompoenen, er hangen spinnenwebben en Jul en Julia zijn verkleed. Zoals je van de Julianatoren gewend bent, is er een openingsshow voordat het park open gaat en zijn de shows in het park zelf ook helemaal in het teken van Halloween. Zo heb je de Grote Spookshow op vier verschillende tijden en kan je mee dansen tijdens de drie tijden van Juls griezelfeest. Achteraan in het park, bij het huisje van Julia, kan je op vier verschillende tijden lekker dansen met Julia. Verder staat er met Halloween een spannende photobooth, waar je als zombie op de foto kunt, het eerder genoemde griezeldoolhof en er is ook een heuse griezeltunnel.

julianatoren

Zelf waren we er twee jaar geleden met Halloween. Aanradertje hoor! Maar wij zijn dan ook enorm fan van de Julianatoren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.