Jelske: Het Club van Sinterklaas Feest

het club van sinterklaas feest

“Eyo wat doe je nou, die pepernoten zijn niet van jou!” Herken je het al? De Club van Sinterklaas is alweer elke dag te zien op de televisie en kinderen vinden het geweldig. En wat is er nou leuker dan samen met je favoriete Pieten mee dansen tijdens Het Club van Sinterklaas Feest!

Een van de leukste Nederlandse tradities vind ik Sinterklaas! Juist omdat we een eenheid (tegenwoordig iets minder…) vormen met heel Nederland om onze kindjes een leuk en spannend feest te kunnen geven. Maar het leukste vind ik naast de eenheid; de geheimzinnigheid. De geheime samenwerking tussen (groot)ouders, oudere broers of zussen, winkeliers die met je meedoen, (buurt)verenigingen, knusse avondjes vol spanning, onderzoeken waar je iemand blij mee kan maken groot of klein. En natuurlijk de hoop iets in je schoentje te vinden. In mijn geval marsepein, veel marsepein! Maar terug naar de schoen. Zit er niets in, of iets anders dan verwacht, is dit weer goed voor de lessen; verwerking van teleurstellingen in het leven.

Samen iets doen voor een ander door middel van samenwerking en elkaar iets te gunnen. Dat zou buiten sinterklaas ook vaker terug mogen komen…

Toen wij met onze dochter voor het eerst Sinterklaas vierden, realiseerden we dat de eeuwenoude traditie opnieuw een generatie opschoof. Wij hoorden nu voor het eerst bij “De club van Sinterklaas”. Je denkt terug aan de leukste, maar ook de spannendste momenten van je jeugd. Wat is er verandert. Wat willen we in ere houden en wat geven wij door.

sinterklaasjournaal

Elk jaar komen deze vragen terug. En elk jaar pas je deze visie van ‘de club’ weer aan, vanwege de ontwikkeling van je kind. Het eerste jaar is makkelijk en nemen ze genoegen met de muziek, een jaar later is de reactie goud waard wanneer je kind in februari nog steeds zijn schoen zet. Dan troost je omdat er gerealiseerd wordt dat de ‘echte club’ IN je huis komt om je schoen te vullen, en weer een jaar later bedenk je de beste antwoorden op de vragen uit het hele sinterklaasjournaal…

Veel dingen komen elk jaar terug die wij vroeger ook deden. Maar in tegenstelling tot vroeger, zijn er nu honderden mogelijkheden om de Sint te zien, bij optochten, evenementen, scholen, theater, bios en ga zo maar door. Als fan van het Sinterklaasfeest moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit iets anders dan een optocht heb bezocht. Vooral omdat onze dame de hele club van Sinterklaas te eng vond in levende lijven. Tv prima, maar zodra ze op 2 meter afstand kwamen was het paniek. Tot vorig jaar, toen was de link van Pieten en pepernoten snel gelegd en tolereerde ze hen aanwezigheid 😉 Maar toen Sinterklaas ineens een handje wilde geven was ze weer even van de kaart.

Hopelijk is het dit jaar anders want we zijn door Aukjeswereld uitgenodigd om naar Het Club van Sinterklaas Feest  te gaan. Op onderzoek uit of er meer generatieverschillen zijn en vooral om heerlijk te genieten van de opgehypte stuiterende kinderen!

het club van sinterklaas feest

Coole Piet, Danspiet, Testpiet, Muziekpiet, Hoge Hoogte Piet, Profpiet, Keukenpiet, Juniorpiet, Americo en natuurlijk Sinterklaas. Al jaren zijn ze te bewonderen in hun eigen films en series, De Club van Sinterklaas. Maar De Club van Sinterklaas komt ook dit jaar weer met iets extra’s, namelijk een ontzettend gaaf feest! Op zondag 25 november kan je in Kineopolis in Utrecht naar Het Club van Sinterklaas Feest, waarbij je niet alleen de bioscoopfilm te zien krijgt, maar je ook gaat dansen, swingen en feesten met de Pieten. Coole Piet en Danspiet komen optreden en natuurlijk mogen alle liedjes uit volle borst worden meegezongen. En uiteraard is Sinterklaas er zelf ook bij, want ondanks zijn leeftijd houdt de Sint wel van een feestje.

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel.  Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…?

Je kan via de site van Het Club van Sinterklaas Feest kaartjes kopen. Er zijn vijf verschillende tijden, dus je kan zelf kiezen of je lekker vroeg in de ochtend gaat of liever later op de middag. Een kaartje kost € 19,95, inclusief 4 uur gratis parkeren, het feest en de film.

Laat je het me weten als je gaat, of als je geweest bent?

www.ZoLukkie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.