Angelique: Van feestbeest naar huismus

Vroeger, voordat ik mijn kleine boefjes had, was ik altijd wel in voor een feestje. Er zijn periodes geweest dat ik 3, soms wel 4, keer per week ging stappen. En dan het liefst dansen tot in de vroege uurtjes. Zolang ik maar kon dansen was ik tevreden, of dat nu op de dansvloer was, op de tafels en soms zelfs op de bar.
Maar sinds de komst van Jonah is stappen niet meer iets wat ik vaak doe. En waar ik voorheen nog wel eens te diep in het glaasje keek is dat nu voor mij al zeker 11 jaar geleden. Ik ben, net zoals velen met mij, veranderd van een feestbeest naar een huismus en ik hou ervan.

Maar dat neemt niet weg dat ik toch niet af en toe de behoefte heb aan een avondje uit. Nu houden bijna al mijn vriendinnen daar niet meer echt van, dus als ik wat met hen ga doen is dat meestal naar de sauna of een etentje.
Soms mis ik het dan wel, zo’n avondje dansen. Al is mijn klokje nu meer afgesteld op de tijd van Assepoester dan op die van de prinses op de erwt. Om 12 uur ’s nachts vallen mijn oogjes dicht.

Enige tijd geleden vroeg een vriendin mij mee naar een concert van Nothing but thieves. Nu vind ik dat die zanger echt een briljante stem heeft, dus daar hoefde ik niet lang over na te denken. Al was mijn laatste concert 13 jaar geleden en de festivals nog langer terug.

Afgelopen donderdag was het dan zo ver. ’s Middags stuurde zij mij het programma van de avond en ik schrok want de voorprogramma’s zouden wel om 19.30 uur starten, maar de band waar ik voor kwam pas om 21.30. Na een snel rekensommetje bedacht ik dat ik dan pas na middernacht thuis zou zijn!
Maar goed, ik kon niet meer terugkrabbelen. Gewapend met paracetamol en neusspray, want ik was die ochtend verkouden wakker geworden, gingen wij op pad. Snel onderweg nog even wat eten en toen naar binnen. Wij kozen ervoor om te staan, want dan konden wij ook lekker dansen.

Het eerste voorprogramma vond ik niet zo goed, maar de tweede band was erg leuk. En uiteindelijk begon Nothing But Thieves dan te spelen. Ik kende niet alle nummers, maar dat neemt niet weg dat je niet kan genieten van het concert. Wat een energie heeft die zanger op het podium! Niet overdreven maar wel erg aanstekelijk.

Ik heb echt genoten en was blij dat ik er eindelijk weer een keer uit was. Dan is het des te fijner om weer thuis te zijn. Nou moet ik zeggen dat ik minder blij was met 5 uur slaap, want dat kan ik nu toch echt minder goed handelen, maar vrijdag hebben we een relaxed dagje gehad.
Zijn jullie ook mede huismusjes of gaan jullie vaker op stap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.