Ook geen kaarten voor het Kasteel van Sinterklaas?

kasteel van sinterklaasGisteravond was ik één van de vele gefrustreerde ouders die na 100 pogingen, wel twintig keer uit de wachtrij werd gegooid en uiteindelijk eindigde zonder kaartjes voor het Kasteel van Sinterklaas. Maar met deze alternatieven komen onze kinderen toch niks tekort!

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. Het is een geweldig concept, alleen zijn ze niet zo handig in het verkopen van kaartjes 😉 en dat levert nogal wat gefrustreerde ouders op. De kaarten zijn namelijk nog sneller uitverkocht dan het concert van Pink en dat is niet alleen een compliment voor de organisatie, maar vooral ook erg jammer voor alle kinderen (en ouders) die ook dit jaar weer niet kunnen gaan… Maar gelukkig zijn er in de buurt genoeg alternatieven, waardoor de kinderen dit jaar toch een bezoekje aan de Sint kunnen brengen.

  • Het Sinterklaashof in Nuenen. Voordeel ten opzichte van het kasteel, je hoeft geen kaarten te kopen, het is veel vrijblijvender (geen gehaast door de kamers omdat de volgende groep eraan komt) je kan zelfs een echte brief aan de Sint schrijven en krijgt er nog eentje terug ook.
  • Het huis van Nicolaas in weert. Voordeel ten opzichte van Helmond is dat het elke dag geopend is van 13.00-17.00, dus ook op maandag. Voor zover ik het op de site kan zien, lijkt het qua opzet wel wat op dat van het Kasteel van Sinterklaas in Helmond.
  • Sinterklaashuis in Museum ’t Oude Slot Veldhoven. Hier kan je ook leuke workshops doen en een tenstoonstelling bekijken. De Pieten zijn elke woensdag, zaterdag en zondag van 13:30 tot 16:30 ‘thuis’ en Sinterklaas is elke zaterdag en zondag ‘thuis’ tussen 13.30 en 15.30 uur.
  • Het Sinterklaashuis in Valkenswaard. Ook hier worden brieven door de Sint beantwoord. Dit Sinterklaashuis is echter wel beperkt geopend, alleen op 21-24-25-28 november en op 1 december.

De afgelopen twee jaar hadden we wel kaartjes voor het kasteel, maar dit jaar gaan we denk ik maar eens kijken in Nuenen. Mocht je nog leuke aanvullingen voor dit lijstje hebben, dan hoor ik het graag!

Oh ja, binnenkort kan je hier trouwens wel een gepersonaliseerde videoboodschap van de Sint winnen, ook leuk als alternatief!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.