Een dagje Toverland *

toverlandMet een snelheid van 90 km per uur zat ik in de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Wat was hij gaaf! En toen zag ik Toverlands nieuwste aanwinst, de Fēnix. Drie keer over de kop en een snelheid van maar liefst 95 km per uur. Zou ik die ook aan durven…?toverlandAfgelopen maandag gingen we naar Toverland. Een ontzettend leuk pretpark op maar een half uurtje rijden van ons vandaan. We waren er al een aantal keer geweest, maar sinds kort heeft Toverland een nieuw entreegebied, Port Laguna. Een prachtig themagebied meteen bij de vernieuwde ingang van Toverland. Vanuit dit idyllische havenstadje met prachtig blauw water, een boulevard en een heus strandje, kan je de andere werelden van Toverland ontdekken. Wat een mooie binnenkomst!toverlandWe gingen dit keer niet alleen met ons eigen gezin, maar namen ook mijn schoonzus en onze neven en nicht mee. Aukjes grote voorbeelden en fijne achtbaanmaatjes voor Maikel en mij 😉 toverlandWe kwamen als eerste over de water survivalbaan. Aukje vond het nog wat vroeg om al met haar voetjes in het water te gaan, dus ze begon braaf met het parcours.
toverlandWat me als eerste opviel aan de nieuwe werelden van Toverland was dat alles zo mooi afgewerkt is. Het park is maar liefst anderhalf keer zo groot geworden en aan werkelijk alle details is gedacht. Zo mooi! Mooie bomen en planten, decoratie en watervallen, prachtig! En ook is er aan de nodige horeca gedacht, ook fijn 😉toverlandDeze enorme waterval is niet alleen erg mooi, maar je mag er ook nog eens eens verkoeling bij zoeken. Aan het einde van de dag kwamen we er nog een keer voorbij en toen stond het helemaal vol met kinderen. Super leuk!toverlandVervolgens kwamen we bij Djengu River, een wildwateravontuur op een betoverende rivier. Aukje vond het een beetje spannend, maar stiekem toch wel erg leuk! toverlandEn toen was ik aan de beurt. Eindelijk mocht ik weer een keer in een achtbaan haha. Aukje zwaaide enthousiast naar ons maar ik had geen tijd om terug te zwaaien hoor. Zie je me zitten? Naast Maikel die met twee handen zwaait. Dit blijft een leuke achtbaan! Nadat we bij de Booster Bike vandaan kwamen liepen we door naar Troy. De hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Nou en geloof me, zo voelde het ook. Wat ging hij hard! Echt ontzettend hard maar zo gaaf!Omdat het warmer werd gingen we even naar binnen. Emmi vond de Karrusel in Wunderwald erg leuk en terwijl de rest een ritje maakte in de Blitz Bahn draaide wij nog een paar extra rondjes mee. Natuurlijk gingen we ook nog even bij het land van Toos kijken omdat Aukje het Toverhuis altijd zo leuk vindt. Emmi was trouwens fan van de Truukjes. En hoewel ik bijna dubbelgevouwen achterin zat, vond ik het geweldig om haar te zien genieten. toverlandEn toen was het tijd voor de show. Vol spanning zaten we klaar maar helaas was er een technische storing waardoor de show niet door kon gaan. Gelukkig mochten de kinderen wel even met Toos en Morrel op de foto en werd er daarna nog even gezellig gedanst op het podium. Tijd om weer naar buiten te gaan! Dit keer was het warm genoeg om de survivalbaan met blote voetjes te doorlopen. Emmi vond het ook fijn!En ook Aukje liet haar kunsten zien.  En terwijl we nog even op blote voeten over het strand van Port Laguna liepen speelden de kinderen alweer verstoppertje in het aangespoelde wrakschip. Zo leuk!toverlandKijk nou eens hoe mooi! Zo prachtig afgewerkt!toverlandInmiddels was Emmi in slaap gevallen en liep ik dus wat rondjes door het prachtige park, terwijl de rest in Merlin’s Quest ging. Een rustgevende vaart over de prachtige wateren van Avalon.toverlandEn daar was hij dan. Het uur van de waarheid. In de mysterieuze wereld Avalon staat de prachtige blauwe Fēnix. En tja, wat zal ik zeggen? Emmi sliep net op het moment dat we daar waren, dus ik kon er helaas niet mee in 😉 Maar Aukjes grote neef en nicht durfden het wel aan en vonden hem ontzettend gaaf. Zo gaaf dat ze er twee keer achter elkaar in zijn geweest.

Toverland is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en met de komst van de twee nieuwe themagebieden en de spetterende nieuwe achtbaan is het park ook leuk voor tieners en volwassenen. Kinderen tussen de 90 en 120 centimeter betalen € 22,- en vanaf 120 centimter betaal je € 29,50 (online). Toverland is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Maar tijdens de midzomeravonden is het park zelfs geopend tot 23.00 uur. De midzomeravonden zijn nog te bezoeken op 11-15-18-22 augustus. Kijk voor meer informatie op www.toverland.nl  

Toverland, wat was je weer leuk! Ik weet zeker dat we de komende jaren nog vaak zullen komen, want de meiden vonden het leuk maar Maikel en ik hebben ook weer genoten!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.