Een nachtje weg met één dochter *

Weekend weg

Binnenkort is het weer zover, dan ga ik weer gezellig een nachtje weg met één van onze twee dochters. De andere dochter is op dat moment een weekend weg met oma en dat is natuurlijk het perfecte moment om ook een weekendje weg te plannen…

Een vriendin van mij deed het al jaren, elk jaar een weekendje weg met beide kinderen, maar dan wel apart. Zo hebben de kids alle onverdeelde aandacht en kun je dingen doen waar je normaal gesproken niet snel aan toekomt. En niet te vergeten, lekker bijkletsen. Ik vond dat zo leuk, maar met een man die alle weekenden werkt was het hier altijd behoorlijk lastig in de praktijk te brengen. Tot ik vorig jaar bedacht dat ik het mooi kon combineren met het oma-kleindochter weekend. Een nieuwe traditie was geboren!

Ook dit jaar staan de oma-kleindochter weekenden alweer gepland, dus de moeder-dochter weekenden automatisch ook. Het lijkt me zo leuk om dit jaar eens een weekend weg aan zee te boeken. Ik ben gek op de zee en doordat wij zelf nou niet bepaald in de buurt van de zee wonen, blijft het toch iets magisch hebben. Lekker picknicken op het strand, beetje winkelen, uit eten en ’s avonds lekker een filmpje op bed kijken. Met chips en limonade, uiteraard 😉

Nu vind ik het lastigste deel altijd wel om een leuk hotel te vinden. Ondanks dat we niet veel tijd op de hotelkamer door zullen brengen, wil je toch dat het gewoon netjes en schoon is. Als je zoekt naar luxe hotels Nederland dan weet je in ieder geval dat je goed zit, mooie hotels met een heerlijk ontbijtbuffet. Ook heel belangrijk! En ik weet nog van vorig jaar dat een zwembad ook een dikke plus is, want de kinderen betreft dan. Dus ook daar ga ik dit jaar op letten!

Overigens werd ik zelf afgelopen weekend verrast door de heerlijke menukaart van van der Valk. Als ik aan van der Valk denk, dan denk ik nog aan de appelmoes met het kersje erop (geef maar toe, jij dacht er ook aan). Maar zondag heb ik de hele middag bij van der Valk Vianen doorgebracht en ik moet bekennen dat het echt heerlijk was. We zaten in lekkere stoelen en de menukaart zag er top uit. Ik had enorm veel moeite met het maken van een keuze want echt alles zag er goed uit. Ook de kinderkaart was lekker uitgebreid, dus reden te meer om hier ook weer met de meiden naartoe te gaan, maar dan op een andere locatie.

Met een beetje geluk wordt het mooi weer, kunnen we heerlijk van het zonnetje genieten en wie weet pakken we ook nog wel een leuk museum mee. Mocht je nog leuke tips hebben, ik ga dus twee weekenden weg, de ene keer met mijn tienjarige dochter en de andere keer met mijn zevenjarige dochter. Een weekend het liefste dus naar de zee, maar dat tweede weekend mag gerust ook ergens anders zijn. Misschien dat Amsterdam ook wel leuk is om met de oudste naartoe te gaan.

Gelukkig heb ik nog heel even om erover na te denken voordat ik de keuze maak. En ondertussen worden de dagen al afgeteld thuis, zo enorm kijken de meiden (en ik stiekem ook) ernaar uit. Aanrader dus voor iedere ouder, als je het mij vraagt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.