Beste mevrouw op het openbaar toilet…

Toen onze blikken elkaar gisteren kruisten, keek u snel naar beneden. Ik herken dat wel, weet ook niet altijd wat ik moet zeggen. Maar vijf minuten later ontdekte ik waarom u naar beneden keek. U schaamde zich waarschijnlijk enorm…

Gisteren ging ik even met mijn dochter naar de huisarts. Zoals altijd moesten we even wachten. Mijn dochter moest plassen en dus liep ik even met haar mee. U kwam net voor ons uit het toilet. Wat dacht u op het moment dat u ons zag? “Shit, kan ik nog terug?” Of boeide het u niet zoveel? Ik denk namelijk dat u het zelf net zo vies vindt, want anders was dit überhaupt nooit gebeurd.

Mijn dochter ging zitten en ik lette even niet op. Ik was namelijk aan het luisteren of de huisarts ons ondertussen opriep. En toen zei mijn dochter ineens dat haar handen nat waren. Ik keek naar beneden en zag waarom. Heel de toiletbril was nat. En niet een beetje, nee hij zat helemaal onder. En dus ook de benen en handen van mijn peuter.

Normaal gesproken maak ik altijd de toiletbril schoon voordat mijn dochter gaat zitten. En net gisteren, net die ene keer vergat ik het. En toen zat mijn dochter dus op die ontzettend smerige toiletbril. En ik weet dat u het ook smerig vindt, want dat is natuurlijk de reden dat de bril nat was. U vindt openbare toiletten vies en daarom gaat u niet zitten, maar hangt u boven de wc als u moet plassen. Met het risico dat u alles onder spettert. Ik herken het wel hoor, ik ga ook zelden op een openbaar toilet zitten. Maar ik controleer wel altijd de bril na gebruik en zal hem, indien nodig, schoonmaken. Want zeg nou zelf, je eigen druppels opvegen is toch een stuk minder erg dan dat je die van je onbekende voorganger op moet vegen? Of nog erger, dat je dochter er dus in gaat zitten.

Dus lieve mevrouw, wilt u voortaan ook even het toilet controleren voordat u naar buiten gaat? Dan hoeft u niet zo beschamend naar beneden te kijken als u iemand tegenkomt waarvan u weet dat ze in uw viezigheid gaat zitten. Dan weet u dat u de wc netjes hebt achtergelaten en hoef ik mijn peuter niet schoon te schrobben na een bezoekje aan het openbaar toilet. Alvast bedankt!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.