Mama, mag ik ook oorbellen?

Aukjes diary“Mama, ik wil ook oorbellen. Blauwe.” Daar was hij ineens, de vraag die ik nog niet had verwacht. Ik dacht serieus dat Aukje daar nog niet mee bezig was, boy I was wrong! Ze wil oorbellen en ze moeten blauw zijn…

Nog geen half jaar geleden had ik het erover met een collega. Haar dochter van vier kreeg oorbellen. Ik vond dat aan de vroege kant en zei dat Aukje waarschijnlijk oorbellen krijgt als ze zes jaar wordt. Vraag me niet waarom, maar zes leek me wel een mooie leeftijd. Aukje vroeg er ook nog niet om en dus dacht ik er verder ook niet teveel over na.

Totdat we gisteren in de auto zaten. Ze begon over mijn oorbellen en ik voelde de vraag al aankomen. En ja hoor, ik had gelijk. Aukje wilde ook oorbellen. Blauwe, kleine oorbellen, ze wist het precies. En om eerlijk te zijn kon ik ook geen reden bedenken waarom ze het niet zou mogen.

Ik weet dat de meningen verdeeld zijn als het over oorbellen gaat. De een geeft haar baby al oorbellen na de geboorte, de ander pas bij haar communie en weer een ander als ze naar school gaat. Ik dacht altijd dat ik er pas wat later aan toe zou geven, maar ik zou mijn mening zomaar eens bij kunnen stellen. Want als je vier wordt dan mag je naar school en dat is natuurlijk nog leuker als je dan aan iedereen je mooie nieuwe oorbellen kan laten zien, toch?

Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar er is een kans dat Aukje voor haar vierde verjaardag dus oorbellen krijgt. Iets eerder dan ik altijd heb gedacht, maar ik kan serieus geen reden bedenken waarom ze er nog een paar jaar mee moet wachten. Maar voordat ik het zeker weet, wacht ik eert maar eens af of ze er zelf nog over begint. Misschien waait het wel over…

Wat vind jij een mooie leeftijd voor de eerste oorbellen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.