21 weken zwanger: zwangerschapsupdate #8

21 weken zwangerAlweer mijn achtste zwangerschapsupdate! Waar ik mezelf aan het begin van mijn zwangerschap nog afvroeg of ik elke week wel iets nieuws wist te vertellen, gaat het nu bijna vanzelf. Vandaag ben ik 21 weken zwanger en ik praat je weer even bij!

Zodra ik ’s avonds op de bank ga zitten is dit het startsein voor onze mini om te gaan bewegen en ook als ik ’s avonds in bed ga liggen dan is ze prominent aanwezig hoor! Onderin mijn buik ontstaat dan een grote bult, alsof ze haar hele ruggetje tegen mijn buik aandrukt ofzo. Op een gegeven moment trekt het weg en voel ik steeds kleine bewegingen, leuk leuk! Dit miste ik zo na mijn bevalling drie jaar geleden, dat heerlijke gevoel in mijn buik! Overdag voel ik haar nog niet zoveel, ook wel logisch, want dan ben ik eigenlijk constant bezig.

De baby is nu ongeveer 27 centimeter lang en weegt zo’n 380 gram. Vanaf deze week kan ze horen en hoort ze bijvoorbeeld het kloppen van mijn hart en het rommelen van mijn darmen (arm mupke, die darmen rommelen nogal veel op het moment haha). Die rommelende darmen hebben te maken met mijn buikproblemen die ik voor mijn zwangerschap ook al had. Ik heb toch het idee dat ik de tarwe weer even moet vermijden dus dat doe ik dan maar braaf. Eet ik het toch een keer (zoals gisteren) dan heb ik meteen een enorme harde en opgeblazen buik. Leermomentje! Niet meer doen dus…

Mijn buik begint al in de weg te zitten. Ik kan nog alles, maar het is gewoon niet meer allemaal even fijn om te doen. Zo zit ons meisje behoorlijk laag voor mijn gevoel, waardoor zitten niet altijd even fijn is. Zeker als ik dan bijvoorbeeld Aukje haar schoenen aan wil doen, of iets van de grond op wil rapen dan is dat niet altijd even fijn. En ook ondergoed zit niet meer zo lekker, daar had ik tijdens mijn zwangerschap van Aukje echt allemaal geen last van!

En als laatste de babykamer. Tja… Hij is al ietsje leger dan vorige week. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik weet nog dat ik het toen bij Aukje ontzettend moeilijk vond om een leuke lamp te vinden, dus mijn zoektocht is alvast begonnen. Als je nog leuke tips hebt, ik hoor het graag!

Zat jouw buik ook al zo vroeg in de zwangerschap “in de weg”? Ik ben benieuwd…

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.