36 weken zwanger: is ze ingedaald?

 

36 weken zwangerVandaag ben ik 36 weken zwanger! Nu komt het einde echt in zicht. Dat merk ik aan mijn lijf, zie ik aan alles hier in huis en aan mijn steeds korter wordende to do lijst. Ik klets je weer even bij hoe het nu gaat…

Het is je vast niet ontgaan dat mijn verlof inmiddels is begonnen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik dat wel ontzettend fijn vind. Waar ik bij de zwangerschap van Aukje nog met alle gemak heb gewerkt tot de 36 weken, had ik het nu toch wel een stukje zwaarder en begrijp ik het steeds beter dat er vrouwen zijn die met 34 weken met verlof gaan. Maar goed, op school is alles afgerond, ik heb afscheid genomen van de kinderen en kan nu lekker rustig aan doen.

Lichamelijk ben ik nog steeds erg snel moe en uitgeput, maar het feit dat ik nu niet zoveel meer hoef scheelt enorm. Ik doe nu de dingen gewoon lekker op mijn eigen tempo, wanneer ik er de energie voor heb. Alle dingen die perse voor de bevalling klaar moeten zijn, zijn ook werkelijk klaar. Verder staan er nog wel wat dingen op mijn lijstje die ik voor de bevalling wil doen maar als dat niet lukt dan is dat niet erg. Alles op mijn eigen tempo en wanneer ik er zin in heb, heerlijk!

Volgende week mag ik weer naar de verloskundige en dan hoop ik te horen dat ons meisje is ingedaald. Dat idee heb ik namelijk zelf wel, maar dat zegt nog niks. En als ze is ingedaald dan kan ze dus niet meer in stuit draaien dus dat zou super fijn zijn. In de volgende zwangerschapsupdate kan ik vertellen of mijn gevoel klopte! En vanaf dan mag ik elke week op controle komen en duurt het echt niet lang meer!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er, wederom, ontzettend naar uitkijk om te mogen bevallen. En hoewel ik een paar weken geleden nog heel hard riep dat ik graag wat eerder wil bevallen, lijkt het me ook wel lekker om nu nog een paar weekjes van mijn verlof te kunnen genieten voordat ons meisje er is. Dus lieve kleine mini, blijf nog maar lekker een paar weekjes zitten en kom maar gewoon een paar dagen voor de uitgerekende datum 😉Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.