Een chocolade babyshower! *

chocoladefondue

“Gaan we alweer high teaën? Dat deden we de vorige keer ook al.” Tijdens de voorbereiding van de babyshower van een van mijn vriendinnen kreeg ik dit als reactie. Ik dacht er even over na en kon haar geen ongelijk geven. Bij bijna alle babyshowers wordt er een high tea georganiseerd. Tijd om eens iets anders te bedenken. Iets met chocolade!

Een babyshower

Ik ben dol op babyshowers. Dan niet zozeer de echte Amerikaanse, met veel spelletjes en poeha, maar wel van het verrassen van de aanstaande moeder, gezellig samen zijn en natuurlijk wat lekkers te snoepen. Nou heb ik al redelijk wat babyshowers meegemaakt en eigenlijk wordt er altijd een high tea georganiseerd. Makkelijk, want iedereen maakt een hapje, en goedkoop, want je kan niet in de portemonnee van een ander kijken. Maar inderdaad, misschien een beetje saai om altijd maar hetzelfde te doen. Maar wat is dan wel een origineel idee voor een babyshower? Je kan uit eten gaan, of misschien een verrassingsontbijt organiseren, maar terwijl ik hierover aan het nadenken was wist ik het ineens, chocoladefondue!

chocoladefondue

Chocoladefondue

De meeste vrouwen zijn gek op chocolade, ideaal dus voor een babyshower! Met lekker veel vers fruit, want de zwangere dame wil vast gezond eten, en andere lekkere dingen om in de chocolade te dippen. Het voordeel van chocoladefondue is dat het makkelijk te organiseren is. Je laat iedereen iets meenemen voor in de chocolade en zorgt zelf voor de rest. Is de zwangere dame gek op Tony Chocolonely? Dan maak je daar een lekkere fondue mee. Gewoon de chocolade laten smelten, wat dunner maken met verse slagroom en je fondue is klaar!

bamboo fondue

De fondueset

Van Princess kreeg ik de Bamboo Pure Black Fondue en die is niet alleen gemaakt voor chocolade, maar je kunt de pan ook vullen met kaas, olie of bouillon. De afneembare thermostaat kan je instellen op vier verschillende standen; chocolade, kaas, bouillon of olie. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste temperatuur heb voor de fondue. Zodra je de thermostaat aansluit op het stopcontact gaat er een blauw lampje branden, is de juiste temperatuur bereikt dan gaat het lampje uit. De fonduepan heeft van binnen een gladde, anti-aanbaklaag waardoor je chocolade niet aankoekt en wat een heel fijn voordeel is dat de pan gewoon in de vaatwasser kan. De pan is geschikt voor 1,5 liter inhoud en 8 personen. Het onderstel van de fonduepan is gemaakt van bamboe, net zoals de handvatten van de pan en de uiteinden van de fonduevorken. Hierdoor staat de set ook nog eens ontzettend stijlvol op je tafel.

fondueset

Tips

Bij een chocoladefondue past vers fruit natuurlijk erg goed, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om soesjes, cake, koekjes, soepstengels, poffertjes, fudge of zelfs boterkoek in de chocolade te dippen. Ik heb hier bewust maar weinig van neergezet, omdat het dan heel erg machtig wordt en iedereen anders erg snel vol zit. Wat ik ook als extra toevoeging mee heb genomen zijn toppers. Kokossnippers, roze muisjes en mini fudgeblokjes. Heerlijk om je verse ananas eerst in de chocolade te dippen en daarna nog even in de kokos!

Heb jij er al eens aan gedacht om een chocoladefondue te organiseren voor een babyshower?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.