De dag van de zwangerschapstest…

zwangerschapstest“Piep, piep, piep” Donderdagochtend 21 juli, mijn wekker gaat en automatisch druk ik op de snooze knop om me nog eens om te draaien. Normaal gesproken snooze ik zo’n drie keer, maar bij de tweede keer kreeg ik ineens een idee, ik zou vandaag wel eens kunnen testen…

Enthousiast spring ik uit  bed en een beetje zenuwachtig loop ik naar de badkamer. Eigenlijk hoef ik morgen pas ongesteld te worden, maar iets zegt me dat ik nu moet testen. Bij de zwangerschap van Aukje was Maikel erbij toen ik testte, nou ja, niet letterlijk dan, maar we lazen samen het resultaat af. Dit keer had hij gezegd dat hij er niet perse bij hoefde te zijn. Dat kwam mooi uit, want dan kon ik hem laten slapen en zou ik hem niet onnodig teleur hoeven te stellen als het weer negatief zou zijn.

Ik pakte Aukjes potje erbij, zette hem op de wc en ging zitten. Komt dat ding toch nog van pas 😉 Toen ik klaar was maakte ik de zwangerschapstest open en nadat de 20 seconden voorbij waren legde ik de test even aan de kant. Ik ruimde de boel op en wilde de douche instappen, maar bedacht me nog net op tijd dat ik even moest kijken. Meteen zag ik het, wauw, het stond er echt! Een dikke vette plus! Jeej! Ik slaakte een ieniemienie gilletje van blijdschap (ik wilde immers niet dat Aukje en Maikel wakker zouden worden) en stapte helemaal hyper onder de douche.

Die dag moest ik gewoon werken en de hele dag heb ik een beetje gezweefd. Ondertussen was ik aan het bedenken hoe en wanneer ik het Maikel ging vertellen, maar daarover binnenkort meer. Omdat ik me trouwens nog best goed voelde, heb ik voor de zekerheid een week later nog een test gedaan en ook dit keer weer een dikke vette plus! Toch wel fijn hoor, nog even een extra bevestiging 😉 En na de derde en laatste test van Moeders voor Moeders begin ik het dan eindelijk zelf ook echt te geloven, ik ben zwanger!

Hoeveel testen heb jij gedaan toen je zwanger was?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.