Dezelfde naam als het kindje van vrienden, ja of nee?

Dezelfde naam als het kindje van vriendenPoeh wat is het toch moeilijk, het vinden van een leuke meisjesnaam. En steeds als ik denk dat ik iets leuks heb gevonden dan bedenk ik me dat het kindje van bepaalde vrienden of kennissen zo heet… 

Drie jaar geleden was het erg makkelijk, ik had de naam Aukje al jaren in mijn hoofd en uiteindelijk vond Maikel het ook een leuke naam (dat ging overigens niet helemaal zonder slag of stoot 😉 )Natuurlijk had ik in de maanden vooraf nog wel een beetje de “schrik” dat iemand anders deze naam zou kiezen voor haar kindje, maar Aukje is niet echt een heel vaak voorkomende naam dus dit gebeurde gelukkig niet.

Dit keer is het anders. Ik heb niet al jaren een naam in mijn hoofd en ook Maikel heeft nog geen duidelijke favoriet. Wel heb ik een lijstje met namen die ik leuk vind en natuurlijk springt er één naam bovenuit, maar helaas liggen Maikel en ik niet echt op één lijn qua namen. Dus toen we laatst eens samen aan het nadenken waren kwamen er heel wat verschillende soorten namen voorbij. Maikel noemde ook een aantal namen die in onze omgeving al voorkomen, al dan niet anders geschreven. Maar dat vind ik dus nogal een dingetje.

Nou zou ik al ontzettend blij zijn als Maikel en ik het überhaupt eens worden over de naam, maar als het de naam van het kindje van vrienden is dan heb ik daar toch wat moeite mee. Nou ja moeite is misschien niet helemaal het juiste woord. Ik zou zelf gewoon niet snel kiezen voor dezelfde naam. Nou heb ik er persoonlijk iets minder moeite mee als het meer kennissen zijn dan vrienden, maar toch gaat mijn voorkeur er niet naar uit. En waarom? Geen flauw idee eigenlijk. Om de één of andere reden heb ik dan ook het idee dat ik het dan eerst moet vragen of laten weten ofzo, terwijl dat natuurlijk ook onzin is.

Als ik het omdraai, als vrienden hun kindje bijvoorbeeld Aukje zouden noemen zou ik daar geloof ik geen problemen mee hebben. Ik zou het misschien zelfs wel een compliment vinden. Als het echt beste vrienden zijn waar je regelmatig samen dingen mee doet dan is het natuurlijk niet zo handig, maar vrienden waarvan je de kinderen eigenlijk maar zelden ziet, daarvan zou het in theorie natuurlijk niet zoveel uit maken.

Maar goed, mijn gevoel zegt toch liever niet dezelfde naam als het kindje van vrienden, dus we zoeken gewoon nog even vrolijk verder naar een geschikte naam. En als we dan eindelijk een leuke naam hebben gevonden kunnen we alleen nog maar hopen dat onze lieve vriendjes die twee weken eerder uitgerekend zijn, niet ook dezelfde naam in gedachten hebben hihi 😉

Wat vind jij, dezelfde naam als het kindje van vrienden, ja of nee?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.