6 tips voor het maken van de perfecte kerst foto…

kerst fotoMijn peuter wil niet meer op de foto en toch is het me gelukt om ook dit jaar weer een leuke kerst foto te maken (al zeg ik het zelf 😉 ). Ik vind de foto erg leuk geworden en ik deel daarom mijn tips voor het maken van de perfecte kerst foto…

Vorig jaar maakte ik voor het eerst mijn eigen kerst foto, van Aukje natuurlijk. Ik verzamelde wat spulletjes, kleedde Aukje leuk aan, zette haar op het krukje en maakte snel een paar mooie foto’s. Leuk filtertje eroverheen en onze kerstkaart was klaar. Maar dit jaar had ik te maken met een peuter die een ontzettende hekel heeft aan op de foto gaan. Zodra ze ook maar het gevoel heeft dat er iemand een foto van haar maakt gaat ze lelijk kijken en roept ze heel hard “nee ik wil niet foto!” Desondanks wilde ik ook dit jaar weer zelf een kerst foto maken, dus ik zag er wel een leuke uitdaging in. Maar mede door deze tips lukte het me gisteren om een ontzettend leuke foto te maken…

  1. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk ruim van tevoren wat plaatjes op Pinterest bijvoorbeeld, zodat je goed weet wat je wilt. Als je weet hoe je de foto wilt hebben dan kan je materialen gaan verzamelen. Denk ook alvast na over waar je de foto wilt maken, wat je je kindje(s) aan wilt trekken en hoe je alles op de foto wilt zetten.
  2. Probeer om ruim op tijd te beginnen. Lukt de foto de eerste keer niet, laat het dan een paar dagen rusten en probeer het dan nog eens. Je hebt dan nog tijd genoeg.
  3. Zorg dat je met ’n tweeën bent. Als jij de foto maakt kan de ander je kindje afleiden of juist aan het lachen maken, net wat je wilt.
  4.  Heb je een kindje dat niet graag op de foto wilt, geef hem of haar dan een activiteit om te doen op de foto. Denk aan het versieren van de boom, weggooien van een sneeuwbal, spelen met kerstlampjes en meer van dat soort dingen. Zo gaat je kindje op in de activiteit en heeft hij niet in de gaten dat je een foto probeert te maken.
  5. Zet indien mogelijk je camera op een stand waarin je foto’s kan blijven knippen. Anders moet je elke keer opnieuw wachten tot het goede moment en hopen dat je dat moment ook vast kan leggen. Als je kan blijven knippen dan zit er vast iets leuks tussen!
  6. Bewerk tot slot je foto mooi na. Gebruik eventueel een filtertje voor de ultieme kerstsfeer en je kerst foto is klaar!

Heb jij weleens je eigen kerst foto gemaakt? En heb je nog aanvullende tips? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

kerst foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.