Kies ik voor pijnbestrijding tijdens de bevalling?

pijnbestrijdingPijnbestrijding. Sommige vrouwen zijn hier fel op tegen en willen het absoluut niet tijdens de bevalling. Anderen willen juist niks liever dan een ruggenprik. Bij Aukje ging het allemaal vrij snel dus heb ik geen pijnbestrijding nodig gehad. Maar hoe denk ik er dit keer over?

Voorafgaand aan je bevalling weet je natuurlijk niet hoe het gaat lopen. Je kan een heleboel informatie lezen over de verschillende manieren van pijnbestrijding en duidelijk in je geboorteplan zetten wat je wel en/of juist niet wilt, maar als jij al dagen last hebt van heftige weeën dan kan je er zomaar anders over gaan denken. Zo’n geboorteplan is dus leuk, maar zegt (wat mij betreft) niet alles.

In het geboorteplan van Aukje had ik gezet dat ik in principe zonder pijnbestrijding wilde bevallen. Maar niet ten koste van alles. Ik heb er niks op tegen, dus zou ik het nodig vinden dan zou ik toch gewoon ergens om vragen. Ik had me verder niet verdiept in de verschillende soorten van pijnbestrijding, eigenwijs als ik ben, maar wilde wel graag in het ziekenhuis bevallen voor het geval dat er iets zou zijn. Uiteindelijk ging mijn bevalling heel goed en vrij snel en heb ik geen ruggenprik of iets dergelijks nodig gehad. Sterker nog, het kwam niet eens in me op.

Dit keer wil ik wederom proberen om te bevallen zonder pijnbestrijding. Niet omdat ik er iets op tegen heb, maar ik wil graag thuis bevallen en aangezien ik de vorige keer al op acht centimeter ontsluiting zat toen de verloskundige voor de eerste keer kwam, heb ik goede hoop op wederom een vlotte bevalling. En zo niet, dan zijn we altijd nog zo in het ziekenhuis (met een enkel stoeprandje meepikkend onderweg, hè schatje 😉 )

Heb jij pijnbestrijding gekregen tijdens je bevalling?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.