Ik vergeet soms dat ik zwanger ben…

zwangerschap“Schat dat mag je niet hebben”. En toen pas bedacht ik me dat ik het inderdaad niet mocht hebben in verband met mijn zwangerschap. Ontzettend cliché, maar bij de eerste ben je je zoveel meer bewust van je zwangerschap dan bij de tweede…

Voordat ik voor de tweede keer zwanger was hoorde ik het al wel eens vaker, dat een tweede zwangerschap zo anders is dan een eerste en dat je je dan veel minder bewust bent van alles. Ik dacht er niet teveel bij na en geloofde het allemaal wel, maar nu moet ik toch toegeven dat het inderdaad allemaal heel erg anders is. Zo anders, dat ik soms een beetje vergeet dat ik zwanger ben.

Waar ik bij mijn zwangerschap van Aukje enorm op mijn voeding lette, ben ik nu soms bang dat ik per ongeluk iets eet wat ik niet mag hebben omdat ik erg geen erg in heb. Waarschijnlijk valt het in werkelijkheid allemaal wel mee, maar het voelt af en toe wel zo omdat ik nu veel minder met de zwangerschap bezig ben dan toen. Dit is natuurlijk ook wel weer logisch, want nu heb ik een hele lieve en actieve peuter om me heen die heel de dag aandacht vraagt en die had ik toen natuurlijk nog niet.

Nog zo’n ding, tillen. Tijdens je zwangerschap mag je eigenlijk niet zwaarder tillen dan 5 kilo, maar ja, leg dat maar eens uit aan je peuter als ze verdrietig is. Dan til je haar toch gewoon op en pas als je steken krijgt bedenk je je dat het niet zo handig was. Oeps… Maar aan de andere kant, die boodschappen tillen zichzelf ook niet uit de auto toch?

En vroeg er bij mijn eerste zwangerschap iemand aan mij hoever ik was, wist ik tot op de dag precies (15+3) hoeveel weken en dagen ik was. Maar nu moet ik serieus even nadenken, erg hè! Clichés zijn er dus echt niet voor niks. Er zit wel degelijk een kern van waarheid in. En nu maar hopen dat ik de baby snel ga voelen, zodat ik niet zo snel meer “vergeet” dat er zo iets moois en bijzonders in mijn buik groeit!

Herken jij dit? “Vergat” jij bij de tweede (of derde…) zwangerschap ook weleens dat je zwanger was?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.