Kan je een zwangerschap plannen?

zwangerschap plannenRegelmatig hoor je om je heen mensen zeggen dat het niet fijn is als je uitgerekend bent in december, zo dicht op alle feestdagen, of bijvoorbeeld in de zomer, als iedereen op vakantie is. Maar ja, je hebt het nou eenmaal niet zelf in de hand, zo’n zwangerschap, of wel? Kan je een zwangerschap plannen?  

Als je voor de eerste keer zwanger wilt worden dan is er niks mis mee om het een beetje te willen plannen. Stel je voor dat je maart wel een mooie maand vindt om te bevallen, dan kan je proberen om het zo uit te kienen. Natuurlijk weet je van tevoren niet hoe het loopt en mocht het meteen lukken dan heb je gewoon ontzettend veel geluk. Maar in de meeste gevallen lukt het niet meteen. Sterker nog, gemiddeld doen stellen er bijna een jaar over om zwanger te worden. Dan valt er niet veel meer te plannen, dan ben je blij als het gelukt is.

Dat gevoel wordt alleen maar sterker wanneer je in de medische molen terecht komt. Dan maakt het je werkelijk geen ene moer uit of je op Kerstavond, nieuwjaarsdag of je eigen verjaardag moet bevallen en dan kunnen opmerkingen zoals “oei, op kerstavond…” behoorlijk pijnlijk zijn. Natuurlijk zou een andere dag net wat fijner zijn, maar geloof me, dat is echt niet het belangrijkste.

Maar stel je nou voor dat je een zwangerschap wel gewoon zou kunnen plannen, zou dat niet prachtig zijn? Even los van het feit dat je dan de maand uit kan kiezen (want dat is dan wel het minst belangrijke), dan zou dat een hoop tranen en verdriet schelen. En als een zwangerschap juist alleen nog maar te plannen is, dan zouden er ook geen ongewenste zwangerschappen meer zijn. Er zouden een hoop probleem mee opgelost worden denk ik zo, maar ja, als…

Ste je voor dat je inderdaad voortaan je zwangerschap zou kunnen plannen, wanneer lijkt het jou dan ideaal om te bevallen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.