9x Het leed dat ontzwangeren heet

zwangerschapsshootNegen maanden op, negen maanden af. Ze zeggen het niet voor niks! Je bent ongeveer negen maanden bezig met ontzwangeren. Na mijn eerste zwangerschap vond ik dit maar onzin, maar nu…

  1. Haren, haren en nog eens haren. Overal. Maikel was al aan het klagen dat de rondvliegende haren in bed kriebelen, bij de kapper bleven ze steeds in de verf hangen. Het doucheputje zit elke dag verstopt en het hele huis ligt er vol mee. Fijn joh, die volle bos haar tijdens de zwangerschap, maar dat alles erna twee keer zo hard uitvalt was ik even vergeten.
  2. Nog een bevalling, een vreemde date, bijzondere uitjes en nog meer gekke dingen in mijn dromen. Echt, nog nooit zo bijzonder gedroomd als de laatste maanden.
  3. En lig ik dan eindelijk lekker te slapen tussen de dromen en de kriebelharen in, dan schrik ik wakker omdat ik een geluidje hoor. Of ik moet eruit om de speen terug te geven of ik maak me zorgen omdat ik juist niks hoor en het al zo laat is. Zou alles nog wel goed zijn…?
  4. Bregje schreef laatst al over rondvliegende zandzakken, ik heb vooral last van een rondvliegend buideltasje. Best fijn dat ik eindelijk weer met Aukje op de trampoline kan, maar die op en neer deinende buik is best confronterend.
  5. “Uhm, ja dat heb ik wel ergens gelezen maar waar…?” Sorry maar ik heb echt het geheugen van een goudvis op het moment. Overal liggen briefjes en mijn telefoon staat vol met afspraken. Hopelijk komt dat nog goed!
  6. Als je me tegenkomt en je wilt dat ik je herken, dan adviseer ik om op ongeveer één meter afstand van mij te komen staan. Grote kans dat ik je anders niet herken. Ik schreef het woensdag al, maar mijn ogen zijn echt ontzettend achteruit gegaan en ik kan daar nog niks aan laten doen.
  7. Van: “hallo prachtige borsten vol stuwing!” naar: “welkom terug oude vertrouwde tietjes”
  8. Tja en los van mijn buikje (inclusief teddyberenstreep) zijn er toch echt wel meer kilo’s blijven plakken. Maar we zitten pas op (bijna) zes maanden dus ik heb nog drie maanden om volledig te ontzwangeren toch? 😉 Of zal ik maar gewoon toegeven dat elk pondje waarschijnlijk echt door mijn mondje is gekomen en niet door de zwangerschap…
  9. Die menstruatie hè, ik mis die dus echt als kiespijn. En toch zit je er op te wachten. Want je weet nooit wanneer het weer begint en dat is toch ook niet ideaal. Van mij mag hij best weg blijven!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?ontzwangeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.