De verschillen tussen mijn eerste en tweede zwangerschap #1

zwangerschapIk weet dat alle zwangerschappen anders zijn en toch vergelijk ik onbewust deze zwangerschap met die van Aukje. En ik blijf me verbazen over bepaalde dingen die nu zo anders zijn dan de eerste keer…

Om dan ook maar echt bij het begin te beginnen, de bevruchting verliep bij beide zwangerschappen al zo anders. Bij Aukje was het “meteen raak”. We trouwden op 22 februari en Aukje is 9 maanden later geboren. Echt van de huwelijksnacht dus! En dit keer hebben we ook niet heel lang hoeven wachten, maar wel een paar maandjes langer dan bij Aukje. Stiekem verwacht je dan toch ergens dat het sneller lukt, omdat het de eerste keer ook zo snel ging. Ondanks dat je heus wel weet dat dat niks wil zeggen.

Dan het eerste trimester. Bij Aukje had ik nergens last van. Pas na een week of acht kreeg ik gevoelige borsten maar verder was ik niet moe en ook niet misselijk. Dit keer lag ik elke avond al om half negen te slapen op de bank hihi. Ook was ik de hele dag misselijk (nog niet heel erg gelukkig maar het gevoel was er wel) en de gevoelige borsten waren dit keer voor mijn gevoel juist minder aanwezig. Bij mijn zwangerschap van Aukje zag je mijn buik al vanaf negen weken, maar bij deze zwangerschap zag je hem nog sneller, misschien al wel bij zes weken. Dat maakte het nog moeilijker om het stil te houden.

Zelfs de echo’s waren anders. Mijn eerste echo bij Aukje was met negen weken zwangerschap. Een uitwendige echo waarna we meteen het goede nieuws aan onze familie hebben verteld. Dit keer kregen we de eerste echo al bij zeven weken. Super fijn, want ik kon echt niet lager wachten haha. Deze echo was overigens wel inwendig in plaats van uitwendig.

En zo naïef en optimistisch ik mijn eerste zwangerschap in ging, zoveel spannender vind ik veel dingen nu. Die eerste echo bijvoorbeeld, bij Aukje kwam het nog niet in me op dat die eerste echo best wel spannend was en dat we ook wel eens minder goed nieuws zouden kunnen horen. Dit keer vond ik het dus veel spannender. Je weet nu veel beter wat het allemaal inhoudt en bent je veel meer bewust van wat er allemaal mis zou kunnen gaan.

Ik vond het nu ook veel moeilijker om mijn mond dicht te houden. Die eerste weken duurde me allemaal veel te lang, zeker omdat mijn buik al wel flink groeide. Scheelt misschien ook dat we de eerste zes weken van mijn eerste zwangerschap op huwelijksreis waren. Toen hebben we het eenmaal thuis nog maar drie weken stil gehouden, dat was nog wel te doen 😉

Er zijn nog wel meer verschillen, maar die bewaar ik voor de volgende keer (ander wordt het zo’n lang artikel). Leken jouw zwangerschappen veel op elkaar of waren er stiekem ook veel verschillen?

P.S. Heb jij de winactie van deze week al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.