3 Tips om je kindje beter te laten slapen *

kind beter laten slapenIk riep altijd heel hard dat het onzin was dat kinderen slechter sliepen nadat de klok werd verzet. Nou daar werd ik dit keer flink voor afgestraft, want sinds de wintertijd is Emmi echt extreem vroeg wakker. En omdat er vast meer ouders met hetzelfde probleem zitten geef ik vandaag 3 tips om je kind beter te laten slapen.

Voor alle kersverse mama’s & mommy’s to be, het enige wat wij willen is toch dat ons kindje gezond is. Rust reinheid en regelmaat, die term heb je vast vaker voorbij horen komen. Iets wat hierbij hoort en heel belangrijk is voor je kleine, is nachtrust. Naast de checklist voor de babykamer die je hoogstwaarschijnlijk hebt, zijn er altijd dingen die je vergeet. In dit artikel geef ik je daarom een aantal tips waarmee je voor een optimale nachtrust kunt zorgen voor je kindje en wat je daar voor nodig hebt.

Tip 1: Leg je kindje moe in bed & zorg voor rust

Wat belangrijk is om te doen, is je kindje moe in bed te leggen. Zo kan hij zichzelf goed aanleren om zelfstandig in slaap te vallen, zonder hulp. Misschien jengelt hij eerst nog even, dat is niet erg! Wanneer je je kindje op bed legt, is het belangrijk dat het rustig is. Te veel prikkels zoals een tv die aanstaat of een muziekmobiel kan ervoor zorgen dat je baby van slag raakt, gaat huilen en slecht slaapt. En nee dit hoef je natuurlijk niet vanaf dag één te doen, maar op een gegeven moment is het wel handig om je kindje in bed in slaap te laten vallen in plaats van in jouw armen, anders sta je misschien wel elke avond je kindje in slaap te wiegen en dat wil je niet.

baby beter laten slapen

Tip 2: Zorg voor een goede temperatuur & volg een vast patroon

De slaapkamer wil je niet te koel, maar ook zeker niet warm hebben. De ideale temperatuur is ongeveer 17 graden. In de eerste weken mag de temperatuur iets hoger zijn, namelijk rond de 20 graden. Om te controleren of je kindje het niet te warm heeft, kun je het beste even in het nekje voelen. In de zomer moet je natuurlijk wel rekening houden met het aankleden en toedekken tijdens het slapen. En bedenk altijd dat een baby het beter een beetje te koud kan hebben dan te warm, want dat is erg gevaarlijk in verband met wiegendood.

Een vast slaapritueel kan ook helpen bij het beter in slaap komen. Dat hoeft geen ingewikkeld en lang ritueel te zijn hoor, wassen, tandjes poetsen en een verhaaltje is bijvoorbeeld al voldoende. Als je elke avond hetzelfde ritueel aanhoudt, dan gaat je kindje dit herkennen en weet hij op een gegeven moment zelf dat het bedtijd is.

Tip 3: Verduister de kamer

Wanneer je kindje ’s middags vaak een middagdutje doet, wil je natuurlijk zo goed mogelijk het verschil tussen dag en nacht overbrengen. Zo voorkom je dat er ’s nachts alleen maar hazenslaapjes worden gedaan en je kindje overdag alleen maar slaapt. Om dit goed te kunnen doen, is het handig om geschikte raamdecoratie hier voor uit te kiezen. Plissegordijnen zijn zeker geschikt, als je ze in een Top down Bottom up uitvoering kiest! Zo kun je ze namelijk aan beide kanten bedienen en overdag zelf bepalen hoeveel licht er in de kamer komt. Een andere raamdecoratie die handig is voor de baby- of kinderkamer, is het rolgordijn. Wanneer een rolgordijn verduisterend is, wordt de kamer super donker wat fijn is voor je kind!

Welke raamdecoratie heb jij op de baby- of kinderkamer hangen?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.