De nachtoppas, zou jij het doen?

nachtoppas

Een nacht doorslapen, voor veel ouders klinkt dit als muziek in de oren. Maar wat als je kindje nou niet doorslaapt en als je al maanden oververmoeid rondloopt omdat je nachten zo gebroken zijn? Dan is er de nachtoppas!

Nachtoppas

Gisteren zag ik een bericht in de krant over de nachtoppas van Tilburg. Een moeder die zelf heeft ervaren hoe vervelend gebroken nachten kunnen zijn. Zij is daarom begonnen met het werken als nachtoppas. Vermoeide ouders kunnen haar inhuren zodat ze zelf een nachtje lekker door kunnen slapen. De nachtoppas neemt haar eigen slaapspullen mee en zal op de babykamer slapen, zodat zij de baby kan troosten en ouders niet wakker worden. Een rondje op Google leert me dat er zowaar meerdere nachtoppassen bestaan, nooit geweten!

Getroost door een vreemde?

De eerste vraag die bij mij meteen opkomt, is of een baby wel getroost wil worden door een wildvreemde? Wij hadden zelf twee baby’s die ontzettend veel huilden en vaak ook niet door anderen getroost wilden worden. Soms nog niet eens door iemand die heel dichtbij stond, laat staan door iemand die ze nog nooit gezien hebben. En daarnaast denk ik dat je als ouder toch wel wakker wordt, tenzij je de nacht echt ergens anders doorbrengt. En blijf dan nog maar eens in je bed liggen, terwijl je weet dat je kindje wakker is, dat lijkt me toch knap lastig. En als tweede vraag ik me af of je als ouder überhaupt wel een vreemde bij je baby op de kamer wil laten slapen.

Prijskaartje

Voor een nachtje doorslapen moet je overigens wel een bedrag van ongeveer € 12,50 per uur rekenen. Voor dat geld kan je dan misschien beter een nachtje in een hotel gaan slapen, dan weet je zeker dat je lekker door kan slapen… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.