DIY cake smash

diy cake smashWist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf een cake smash te organiseren voor je kindje? Als je tenminste zorgt dat je alles van te voren goed hebt voorbereid. Met deze tips kan iedereen zijn eigen DIY cake smash fotoshoot houden…

 1. Doe inspiratie op. Ik ben begonnen met het zoeken op Pinterest naar cake smash foto’s die ik mooi vond. Ik ontdekte al snel één lijn, een witte achtergrond en een beetje decoratie. Niet teveel poespas en rustige kleuren.
 2. Plan een datum. Als je de foto’s van de cake smash wilt gebruiken als uitnodiging voor de eerste verjaardag, dan moet je daar dus rekening mee houden bij het plannen. Ik deed de shoot één maand voor haar verjaardag.
 3. Zoek iemand die je kan helpen. Dat kan je partner zijn, één van je ouders, een vriendin. Het fijnste is het als het iemand is die je kindje goed kent, zodat de ander jouw kindje af kan leiden en aan het lachen kan maken indien nodig.
 4. De outfit. Bedenk wat je wilt dat je kindje draagt op de foto. Sommige mensen willen een blote baby of alleen een luier. Anderen hebben een compleet aangeklede baby. Ik koos voor een beetje over de top, omdat dat toch wel een beetje bij een cake smash hoort. Een tule rok (van AliExpress) en een wit rompertje met spaghetti bandjes.
 5. Koop decoratie. Ik heb gekozen voor confetti ballonnen, confetti op de grond, vlaggetjes en folieletters in het woord “one”.  Alles komt van AliExpress, op de vlaggetjes na. Die komen van Hema. Overigens kan je bijna al deze decoratie tegenwoordig ook bij Xenos kopen, ook de confettiballonnen.
 6. Regel een taart. Ik wilde de taart eerst zelf maken, maar toen bedacht ik me dat ik daar helemaal geen tijd voor had en dat ik dan weer allerlei materialen aan zou moeten schaffen. Voor hetzelfde geld maakte Brenda voor mij een prachtige reuze cupcake, dus ik bestelde deze alvast zodat hij op de afgesproken datum klaar zou zijn.
 7. Zoek een geschikte achtergrond. Dit is een beetje afhankelijk van wat je mooi vind. Wil je graag een witte achtergrond? Kijk of je dan ergens in huis een witte muur hebt. Heb je liever een andere achtergrond? Ook prima, jouw shoot dus je kan de achtergrond zo rustig of druk maken als je zelf wilt. Als het mooi weer is dan is het buiten in het park ook erg leuk! Als ondergrond kocht ik een wit stuk vinyl. Makkelijk schoon te maken en her te gebruiken. cake smash
 8. Opbouwen. Als het dan eindelijk zover is, dan zorg je dat je je “fotostudio” al hebt opgebouwd voordat je baby zijn feestoutfit aan heeft. Maak alvast wat proeffoto’s zodat je weet welke decoratie je waar wilt hebben en of er misschien nog iets weg moet. Ik had bijvoorbeeld eerst meer ballonnen, maar op de proeffoto vond ik het veel te druk dus die haalde ik alweer weg voordat Emmi erbij kwam.
 9. Foto’s zonder baby. Heel belangrijk! Zet de taart neer en maak eerst een paar foto’s zonder baby. Als je bijvoorbeeld een uitnodiging wilt maken met verschillende detailfoto’s dan is het leuk als je een mooie foto van de taart en de decoratie bijvoorbeeld hebt. Heb je alles? Dan pas zet je je baby in het decor.
 10. Foto’s met baby. En dan het moeilijkste gedeelte. Zorg dat jij met je camera klaar staat als de ander je baby neerzet. Zo kan je meteen beginnen met knippen en mis je de leukste momenten niet. Maak foto’s van veraf maar ook van dichterbij. Maak detailfoto’s en blijf knippen. Eventueel kan je je baby aansporen maar probeer zoveel mogelijk foto’s te maken voordat je baby er genoeg van heeft.
 11. Baby in bad. Als je een leuke teil hebt dan kan je die in hetzelfde decor zetten, zodat je na afloop ook nog leuke badder foto’s kan maken. Ik heb dat zelf overigens niet gedaan en Emmi gewoon in de badkamer in bad gezet.
 12. Foto’s bewerken. Bewerk je foto’s mooi na. Ik had niet heel veel geduld tijdens het nabewerken dus de puist bij Emmi’s wenkbrauw is niet helemaal weg, maar probeer je foto’s zo mooi mogelijk te bewerken. Maak ze wat lichter indien nodig en werk eventuele steuntjes voor de ballonnen weg (bij de tweede foto hier nog niet gedaan haha).
 13. Maak er een uitnodiging van. En als laatste zet je de leukste foto’s bij elkaar en je hebt een leuke uitnodiging. Je kan er misschien ook nog een leuke slinger van laten maken, leuk om op te hangen bij de verjaardag.

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk, als je maar goed bent voorbereid. Heb jij met je kindje een cake smash gedaan?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

diy cakesmash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.