Het favoriete speelgoed van Aukje en Emmi van dit moment

“Emmi wat wil je van papa en mama voor je verjaardag?” “Een scheetkussen! Hahahaha”. Als ze er al eentje zou hebben dan weet ik zeker dat hij favoriet zou zijn, maar bij gebrek aan scheetkussen dan maar een lijstje van speelgoed waar de meisjes wel veel mee spelen op dit moment 😉

Emmi

Barbiehuis

Het barbiehuis kreeg Aukje ooit voor haar verjaardag maar speelde er nauwelijks mee. Het ding heeft al werkelijk door het hele huis gestaan en een paar maanden geleden verplaatsten we het voor de zoveelste keer van boven naar beneden. Met daarbij de belofte aan onszelf dat wanneer er nu niet mee gespeeld zou worden, hij echt de deur uit zou gaan. En warempel, ineens wordt er dagelijks mee gespeeld. Inclusief een heleboel extra barbiekleertjes om de dames meerdere keren per dag van outfit te laten wisselen natuurlijk.

Poppen en knuffels

Hoe meer hoe beter, als het aan Emmi ligt. Elke dag sleept ze een enorme bende aan knuffels mee naar beneden en elke avond liggen er een heleboel bij haar in bed, zorgvuldig toegestopt onder een dekentje. Ook zorgt ze dagelijks als een echte poppenmoeder voor haar poppenkinders.

Keukentje

Een keukentje blijft ook een hit en dan vooral ook alle spullen die erin staan. Regelmatig worden er hier feestjes georganiseerd voor alle poppen en knuffels waarbij ze allemaal aan een keurig gedekte tafel worden gezet, inclusief houten taart en kopjes denkbeeldige thee.

L.O.L. poppen

De L.O.L. poppen zijn eigenlijk van Aukje, maar zij heeft er eigenlijk nooit heel veel meer mee gedaan dan ze uitgepakt. Emmi daarentegen pakt ze bijna dagelijks wel uit de kast om ermee te spelen.

Aukje

Paardentouw

Eigenlijk kocht ik dit voor Emmi’s verjaardag, maar ze waren vorige week zo leuk aan het spelen dat ik het alvast heb gegeven. Een dikke hit, maar dan vooral bij Aukje. Ze vindt het geweldig om samen paardje te spelen, zo leuk!

Spelletjes

Aukje is gek op spelletjes. Helaas voor haar, ik wat minder. Gelukkig kan ze met haar papa en opa’s en oma’s regelmatig spelletjes spelen. En uiteraard doe ik soms ook wel gewoon een potje met haar mee hoor 😉

Knutselspullen

Eigenlijk kan bij Aukje niks op tegen knutselen. Zelf iets opzoeken en het dan namaken, heerlijk vindt ze het!

Nintendo Switch Animal Crossing

En tot slot, een nieuwe favoriet, de Nintendo Switch. En dan vooral het spel Animal Crossing. Als ik haar haar eigen gang laat gaan dan speelt ze dit spel de hele dag.

Samen

Gelukkig kunnen onze meiden ook heerlijk samen spelen. Dit zijn de gezamenlijke favorieten van dit moment.

Winkeltje

Het kartonnen winkeltje van Albert Heijn. Deze stond jaren geleden in mijn groep 3, lag jaren te verstoffen op zolder en staat sinds kort in onze woonkamer. Inclusief mini’s. Ze vinden het zo leuk om er samen mee te spelen.

Schooltje

Ook wordt er hier bijna dagelijks schooltje gespeeld. Zo schattig. Alle vriendinnen van de dames komen voorbij en ze proberen het zo echt mogelijk te maken met klasgenoten (knuffels), schooltassen, bekers en fruitbakjes. Kei leuk!

Rollenspellen

Sowieso spelen ze heel graag rollenspellen, zoals grote zus en kleine zus, moeder en baby, kindje en hond, kindje en poes, noem het op en ze spelen het samen. Hier wordt ook vaak de FurReal walk a lot poes bij gebruikt.

Trampoline

En tot slot de trampoline, blijft ook een enorme hit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.